Reportér Jiří X. Doležal se ptá: Koho odnesou na prkně? | Reflex.cz
nahoru

Reportér Jiří X. Doležal se ptá: Koho odnesou na prkně?

Kateřina Kadlecová21. září 2015 • 12:00
Jiří X. Doležal: Večerní prkénko
Jiří X. Doležal: Večerní prkénko
• foto: 
David Turecký

Už tento čtvrtek si v Excellentu, příloze nového Reflexu, přečtete, jak vaří čeští muži. My jsme se rozhodli toto téma ilustrovat na kuchařských schopnostech sedmi redaktorů Reflexu. Na www.reflex.cz budeme v následujících dnech vkládat videoreportáže a recepty za jejich kuchyní. Jak si šéfredaktor Radek Bajgar, velký pěstitel a včelař, hlídá figuru? Kdo naučil vařit vedoucího kulturní rubriky Milana Tesaře? Kam nejraději cestuje za jídlem komentátor Karel Steigerwald? A především: jaký kuchař je Jiří X. Doležal?

Jiří X. Doležal nemá kuchyň a nevaří, a už vůbec ne s marihuanou, jak byste asi čekali. Z kuchyňského náčiní používá jen rychlovarnou konvici, protože když jeden pije patnáct kafí denně, vodu si nějak ohřát musí. Jirka vám připravil studené prkénko ze samých dobrých věcí, které mu jeho lékařka důrazně nepovolila – budete koukat!

Recept: Večerní prkénko JXD

Ingredience – 2 porce

250 g měkkého tvarohu

3 polévkové lžíce medu

1 jablko

1 klobása

1 camembert

1 ks celozrnného pečiva

100 g černých oliv

Postup

Med a tvaroh rozmícháme nebo ušleháme v misce, zbytek rozložíme na prkénko a hodujeme. Před konzumací klobásy nezapomeneme sundat papírový límeček.

Jiří X Doležal a jeho "prkýnko"VIDEO Pavel Hamar


Vybíráme z placeného obsahu
PREMIUM X Národní divadlo: Dům stavěný z největších ideálů aneb Služba i posluha ve „zlaté kapličce“
PREMIUM X Karel Steigerwald: Jirásková, Švorcová, Chramostová aneb Tři herečky v románu, který nenapíšu
PREMIUM X Zelený Raoul: Oplození, slepice a teď i smrt. Přejete si i pohřeb od Andreje Babiše?
PREMIUM X Řidičák na psy: Moderní lidé nevědí, jak se chovat ke psům, a tím je ničí
PREMIUM X Nový feudalismus na postupu: Klimatická opatření mohou Evropu přivést k hladomoru

Diskuse ke článku

 

Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější