Jakákoli zmínka o vůdci opozice Navalném je v Rusku zničena.

Jakákoli zmínka o vůdci opozice Navalném je v Rusku zničena. Zdroj: Twitter Taťjana Grigorjeva

Moskvané našli způsob, jak donutit radnici odklidit sníh: Stačí na něj napsat jméno vůdce opozice Navalného

Je to snadné. Pokud žijete v ruském hlavním městě Moskvě a ve vaší ulici jsou v zimě hromady sněhu, které město nechce odklidit, stačí na ně nasprejovat jméno vůdce opozice Alexeje Navalného. Pak hromada podle zkušeností obyvatel této metropole zmizí do několika hodin. Informovala o tom britská BBC.



Alexej Navalnyj je momentálně nejznámější ruský opoziční politik, kterého státní média a někteří politici nikdy nezmiňují jménem. Prezident Vladimir Putin je známý například tím, že pokud se ho někdo na Navalného zeptá, mluví o něm jako o „té osobě“, nikdy jeho jméno sám nevysloví.



Možnost nasprejovat Navalného jméno na sníh a dostat se tak ke kýženému odklizení hromady sněhu se rozšířila pomocí sociálních sítích. Někdy však zaměstnanci města pouze na jméno nahází jiný sníh a zakryjí ho místo toho, aby hromadu odvezli.

Zprávy o novém způsobu, jak donutit město v zimě uklidit, se dostaly až k samotnému Navalnému, který se k nim vyjádřil na svém blogu. Podle něho se jedná o velmi vtipnou iniciativu, která dokazuje hloupost současného ruského vedení.