Samolepkou a táckem proti Babišovi

Samolepkou a táckem proti Babišovi Zdroj: reprofoto Reflex

Samolepkou a táckem proti Babišovi
Samolepkou a táckem proti Babišovi
Samolepkou a táckem proti Babišovi
Samolepkou a táckem proti Babišovi
4
Fotogalerie

Hospody zaplavují samolepky a pivní tácky proti Babišovi

Krajské a senátní volby se rychle blíží a proto se zostřuje i předvolební kampaň. V mnoha pražských restauracích a hospodách se teď objevují samolepky a pivní tácky, které míří na ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Většinou je antibabišovská akce (samolepky i pivní tácky najdete ve fotogalerii) spojena s elektronickou evidencí tržeb (EET). Například na pivních táccích jsou hesla jako „POZOR! Kvůli EET zavře i tvoje hospoda!“ Připojen je Babišův podpis a do loga hnutí ANO je vepsáno „No a čo?“.

Jiný tácek tvrdí „8 korún pre mňa z každého piva“ a následuje podpis „Vďaka Váš Andrejko Babiš (Bureš)“. Jméno Bureš odkazuje na krycí jméno, které měla kdysi dát při spolupráci komunistická tajná policie StB právě ministrovi financí. Babiš ale říká, že vědomým spolupracovníkem StB nebyl.

Samolepky si pak utahují i z toho, že vicepremiér Babiš neumí dobře česky. Jsou opatřeny nápisy „Niekto kradnúť musí“, nebo „Súdruh Kobliha stratil pamäť“. Odkazují také na internetovou stránku www.babisovohnizdo.cz, která velmi podrobně popisuje jeho všemožné obchodní aktivity a střety zájmů.

Po restauracích roznášejí pivní tácky a samolepky aktivisté, nešíří je tam majitelé podniků. I když některým se akce zamlouvá. Pivní tácky ve své kampani proti elektronické evidenci tržeb využila už minulý rok opoziční TOP 09. Proti EET ostře vystupuje také ODS.