Sexbyznys je v Německu legální, ale pravidla se pořád usazují.

Sexbyznys je v Německu legální, ale pravidla se pořád usazují. Zdroj: profimedia.cz

Těžký život prostitutky.
Liebesmobil v Dolním Sasku.
S legalizací a hlavně povinnou registrací souhlasí málokterá prostitutka.
Regulace v Bonnu: předělaný parkovací automat vám vytiskne účtenku za sex.
Megabordel Pascha v Kolíně nad Rýnem.
8
Fotogalerie

Zákon německým prostitutkám nařídí kondomy a zakáže práci z domova

Nové regulace se v Německu chystají na poskytování sexuálních služeb. Prostituce je v zemi legální od roku 2002, ale zákony se za tu dobu ještě úplně neusadily.

„Konečně bude odvětví prostituce regulováno a konečně se bude dělat něco na ochranu mužů a žen aktivních v obchodě sexem,“ konstatovala mluvčí ministerstva pro rodinu, seniory, ženy a mládež.

Zdravotní bezpečnost má zajistit povinné používání kondomů, ale také pravidelné návštěvy zdravotních odborníků.

Připravovaná legislativa chce rovněž zatočit s kriminálníky, kteří ženy k sexu nutí či je dovážejí z Východu. Úřady budou totiž zkoumat, jaké má každý provozovatel nevěstince či eskort servisu záznamy v trestním rejstříku. A podobný záměr má i další opatření: prostitutky (a jistě i prostituti) nebudou smět bydlet tam, kde se prodávají. Asi si tedy spolubydlící na privátě budou muset pro šichtu prohazovat pokoje.

Vládní koalice se na podobě zákona shodla začátkem týdne, parlamentem by tedy měl projít. V platnost vstoupí zřejmě prvního července 2017. Až praxe ukáže, jestli ho budou prostitutky a pasáci ignorovat stejně jako ty dosavadní. Sice má prostituce víceméně rovnoprávné postavení s ostatními řemesly (včetně sociálního a zdravotního pojištění atp.), ale podle AFP se oficiálně registrovalo jen asi jedno procento sexuálních pracovnic.