Dobrý den, nejdu pozdě?

Dobrý den, nejdu pozdě? Zdroj: Jan Šibík

Prezident pokorně sklání hlavu - korunovační klenoty nejsou jen tak něco.
Viróza dá člověku zabrat
To není popelníček?
Jak se to hezky leskne, podívám se na to zblízka.
Sorry, tohle fakt nedám...
9
Fotogalerie

Miloš Zeman vrávoral u korunovačních klenot. Má virózu, říká mluvčí. Odkdy se pěti promile říká viróza?

Odemykání korunovačních klenotů bylo díky Miloši Zemanovi ještě větším duchovním a estetickým zážitkem, než bohoslužba za sdělovací prostředky.

 

Dnes se odehrála zatím asi nejslavnostnější chvíle za období prezidentování Miloše Zemana. Shodou neskutečných náhod ale našeho prezidenta skolila viróza, zatím neobjevený druh, který způsobuje, že se jí postižený člověk klátí, vrávorá, opírá se o zeď, aby neupadnul, a má problém se trefit do dveří. Podle jeho tiskové mluvčí to spraví tři dny klidu na lůžku.

 

Nad tak revoluční metodou léčby alkoholismu by Karel Nešpor samou radostí předvedl kombo smějícího se hlemýždě a pářící se veverky. Miloš Zeman, muž, který se vysmíval Karlu Schwarzenbergovi, že spí, sám málem klibnul do klenotů a kdyby ceremoniál odemykání trval déle, bůhví, čeho všeho by se královská koruna dočkala. Ale co, když se nerozpadla ani poté, co ji na hlavě údajně nosil Reinhard Heydrich, trochu alkoholových výparů vydrží.

 

 

Náš prezident se bojí o zdraví nás a našich dětí a rád by zakázal rallye a další nebezpečné sporty, svoje valící se tělo pod vlivem alkoholu však bohužel za hrozbu lidstvu nepovažuje. A tak si můžeme na seznamu prezidentských ostud odškrtnout další položku a těšit se, co přijde příště. Po viróze už to může být jedině chřipka. Anebo smrt.