Bradavka

Bradavka Zdroj: facebook.com

Pozor, bradavka! Aneb Facebook zase ukázal, jak je prudérní

Všimli jste si někdy toho, jak moc tabu je ženská bradavka? Žena si na sebe vezme tričko s hlubokým dekoltem, prsa má, že by mohla z mostu kojit hastrmany a ubytovat mezi nimi čtyřčlennou rodinu se psem, všichni se jí tam dívají, ale nikoho to nepohoršuje. Ovšem kdyby ukázala jen o milimetr kůže víc a z dekoltu vykouknul kousíček bradavky, všichni pohoršeně odvrátí zrak.

 

Celebrita má na sobě odvážné šaty, ze kterých jí do všech stran kouká poprsí, ale nikoho to nezajímá, dokud jí nevykoukne bradavka, pak teprve propukne skandál a rozkostičkované přizoomované fotky hnědého terčíku plní titulní strany.

 

Facebook se k ženským bradavkám chová úplně stejně macešsky. Je to sice Velký brácha, kterému svěřujeme vše od frekvence našeho vyměšování až po tvar mateřského znaménka v naší pravé podkolenní jamce, jenže některé aspekty našeho soukromí ho prostě nezajímají. A takové bradavky, ty rovnou maže.

 

I když to třeba ve skutečnosti bradavky ani nejsou. Uskupení Theories of the Deep Understanding of Things se rozhodlo Facebook otestovat. Nahráli na něj fotku dívky ve vaně, jejíž loket opřený o okraj vypadá na první pohled jako nahé ňadro. Facebook nezklamal, fotka byla do 24 hodin smazána.

 

BradavkaBradavka|facebook.com

 

K tomu přišlo oznámení, že snímek porušuje Úmluvu o právech a povinnostech uživatele. Fotka lokte je podle facebookových administrátorů pobuřující a nevhodná, proto je smazána. A že je to něco jen zdánlivě bradavku připomínající, to nikoho nezajímá. Něco tak banálního by totiž zřejmě vypálilo uživatelům díru do hlavy.

 

 

Je jasné, že musí existovat pravidla a mantinely, jež zamezují případnému šíření pornografie a nevhodného obsahu po internetu, ale proč takové spiknutí proti bradavce? Je to přece v podstatě první věc, kterou po narození každý člověk vidí a potřebuje.

 

Zní to možná směšně, ale více než ženská bradavka na Facebooku nebo kdekoliv jinde, mě pohoršil nahý zadek Václava Vydry, který sem zahlédla v hlavním vysílacím čase TV Nova, nebo fotky Zdeňka Trošky podepisujícího se na těla partě nudistů, z nichž nejmladším je tak šest let. Obojí volně dostupné nejen na internetu a nejen pro starší 18 let.

 

Doufám proto, že tento můj manifest pro podporu ženských bradavek nezůstane bez odezvy. Je totiž na čase začít svou prudernost orientovat jiným směrem. Třeba k zadku Václava Vydry.