Jídlo

Jídlo Zdroj: Profimedia.cz

Co byste si dali jako poslední jídlo před popravou? Přední čeští šéfkuchaři mají jasno

Neříkejte, že jste se nad tím nikdy nezamysleli. Představte si, že víte o tom, že už brzo zemřete, ve své cele odpočítáváte poslední hodiny do vlastní popravy a vězeňská služba vám položí nejspíš poslední zásadní otázku vašeho života: "Tak co si dáte k jídlu?"

 

 

 

 

 

Jaká by byla vaše odpověď? Na tuto otázku odpověděla Reflexu pětice předních českých šéfkuchařů: Oldřich Sahajdák, Pavel Sapík, Tomáš Stehlík, Roman Paulus a David Šašek. Podívejte se na video:

 

 

 

 

Video placeholde
Anketa: Jak jídlo byste si dal jako poslední před popravou? • Reflex.cz

 

Tak co, byli na váš vkus až moc skromní? Vybrali byste si před vlastní hypotetickou popravou něco lehčího, nebo byste se naopak nacpali dobrotami až k prasknutí?

 

Popište nám své poslední menu v následujícím formuláři. Nejzajímavější odpovědi zveřejníme na Reflex.cz.

 

 

Protože to není zrovna jednoduchá otázka, můžete se nechat "inspirovat" následující galerií. Podívejte se, jak vypadají poslední jídla amerických vrahů odsouzených na smrt:

 

 

Milovníci kulinářských statistik si mohou nakonec prohlédnout Seznam posledních jídel odsouzenců na smrt, který mezi lety 1982 a 2003 sestavovalo texaské ministerstvo spravedlnosti. Do databáze tehdy zařadili celkem 301 odsouzenců. Že v něm převažují nezdravé burgery, steaky, smažené kuřecí kousky a mexická kuchyně, snad ani není třeba zmiňovat - na váhu se člověk v takové situaci asi moc neohlíží.