vajda lakatos

vajda lakatos Zdroj: Youtube.com

Video: Deset z deseti Cikánů krade, říká vajda Lakatos

Attila Lakatos je vajda pomýšlející na vážnou politickou kariéru, maďarský Cikán, který rozvlnil Internet projevem na téma: „Existuje cikánská kriminalita, nebo neexistuje?“

 

Jeho projev jsem si včera pustila, místy se divila, místy se musela smát. „Když malý Cigán přijde domů s tím, že mu učitel dal pětku, jeho otec jde, najde školu, kam kluk chodí, učitele zbije a označí ho za rasistu ... to jsou tady tedy všichni rasisté, myslíte?“ ptá se v projevu Atilla Lakatos. Doporučuji poslechnout si ho (titulky jsou pod symbolem "CC"):

 

 

 

Začala jsem zjišťovat, co je vajda Lakatos zač, a když mluví, jak mluví, pak odkud pochází a jaký je kontext jeho slov. Jsem teprve na začátku a prozatím jsem dohledala devět odsouzeníhodných rasistických útoků na Romy. Čtrnáct mrtvých – malé děti nevyjímaje. Několikanásobný Vítkov, chtělo by se napsat, aniž by bolest pocházející odtamtud byla měřitelná. Všechny ty útoky se udály během posledních dvou let na území Maďarska, jejich pachatelé jsou pochytáni a soud se táhne a táhne. Na internetových stránkách organizace, jež se v Maďarsku zajímá o pozůstalé po obětech těchto masových vrahů, je jasně patrná tendence diskutujících činy útočníků bagatelizovat, a dokonce z nich dělat hrdiny.

 

 

Jsem na začátku pátrání, ale myslím, že bude všestranně poučné.