Psi

Psi Zdroj: sarah n

Utopí se Pražané v psích výkalech?

Majitelé psů jsou ve valné většině hloupější, než zfetovaný šimpanz. Jak jinak si vysvětlit, že většina jich minimálně v Praze podlehla dojmu, že pokud se jejich pes vykálí na sníh, jeho lejno automaticky zmizí?

 

Díky tomu se dnes v některých částech Prahy brodíte po kotníky v psích exkrementech přesto, že pytlíky na jejich sebrání visí na každém rohu.

 

Obecně se ví, že v Praze je daleko více psů, než v jiných evropských metropolích. Vedlejším efektem tohoto je fakt, že v létě si lehnete do parku jen stěží, protože městské parky jsou v Praze chápány jako místo, kde se mohou proběhnout psi, zatímco třeba v Londýně nebo Berlíně slouží jako místo, kde mohou odpočívat lidé.

 

 

To nás přivádí ke dvěma tvrzením. Zaprvé - vlastnit psa ve městě je akt absolutního sobectví. Jistě Praha je v Evropském měřítku stále jen větší vesnice, ale i tak už je město, které není úplně připravené na to, aby tu každý druhý měl psa. Existují teorie, které tvrdí, že psi Čechům, tradičně nedůvěřivým ke svému okolí a neschopným navazovat vřelejší přátelské či rodinné vztahy, nahrazují intimitu blízkého přátelství či rodiny. Já s tím úplně nesouhlasím, ale nějaké vysvětlení pro tolik psů v Praze prostě být musí.

 

Zadruhé - podle množství exkrementů na pražských ulicích bych řekl, že psy si v Čechách pořizují především asociálové. Jinak tu kvantitu prostě nejde vysvětlit.

 

Jistě, teoreticky za každý neuklizený exkrement na ulici hrozí 1000 korun pokuty, ale všichni víme, že Městská policie umí maximálně odtahovat auta, když se majitel nedívá, takže není šance, že by s tímhle problémem dokázala něco dělat. Takže co? Máme každého vylučujícího psa na ulici nakopnout? Nebo jeho pána? A pomohlo by to?