Zdroj: Business Institut

4
Fotogalerie

Praktické studium MBA očima zaměstnavatelů

Business Institut je prestižní vzdělávací institucí nabízející profesní programy MBA. Protože smysl studia na tomto institutu je navázat vzdělávání přímo na praxi a zefektivnit tak manažerské procesy, více než stovka různých firem již pověřila své zaměstnance, aby se těchto programů zúčastnili.

Zaměstnavatelé si od toho slibují nejen získání nových podnětů a nápadů, ale především aplikaci nabytých informací ve vlastním prostředí, což dříve nebo později vede k vyšší efektivitě, úspoře času a finančních prostředků. Vynaložené prostředky na studium se tak zaměstnavateli několinásobně vrátí.

125 firem, 1149 úspěšných absolventů, 178 profesionálů v týmu

Zástupci firem jako Deloitte, Honeywell, Continental, Česká spořitelna, Bosch, Auto Jarov, nebo zdravotnických zařízení Fakultní nemocnice Olomouc či Nemocnice Jablonec nad Nisou a spoustu dalších se rozhodli pro profesní studium MBA na Business Institutu. Programy této vzdělávací instituce jsou totiž na rozdíl od mnohých jiných zacílené a přímo „ušité“ pro lidi z praxe. Vytížení manažeři, ředitelé, ale i řadoví zaměstnanci se zde v průběhu tří semestrů pod vedením profesionálů z praxe učí, jak přetavit nejnovější know-how a opravdu užitečné poznatky do každodenního chodu firmy.

Flexibilní studium, interaktivní e-learning, networkingová setkání

Business Institut se v nabídce nejvíce soustředí právě na MBA programy (Master of Business Administration), kterých nabízí celkem 21. Pro nástup ke studiu MBA je nutné vysokoškolské vzdělání (alespoň bakalářský titul), popřípadě potvrzení o manažerské praxi spolu s maturitním vysvědčením. Je tu tak možnost studovat i pro zkušené manažery, kteří, ať už z jakýchkoliv důvodů, vyšší vzdělání postrádají. Cena studia se při aktuální zvýhodněné nabídce pohybuje pod 100 000 Kč, jeho výsledky jsou však takřka nevyčíslitelné. Kromě toho, že si studenti prohloubí svoje znalosti a naučí se aplikovat na case studies z vlastního prostředí, nasbírají také cenné kontakty při networkingových akcích s kolegy i při bonusových setkáváních se zajímavými úspěšnými osobnostmi českého i mezinárodního byznysu.

21 programů dle individuálních potřeb a zaměření

Můžete si vybrat z 21 nabízených MBA programů. V nabídce je executive management, soft skills, public relations, právo, finance, personalistika, zdravotnictví, interní audit a další. Business Institut navíc pravidelně reaguje na poptávku trhu, takže nové obory postupně přibývají. Naposledy například program zaměřený na nemovitosti - MBA Real Estate nebo Řízení informačních technologií. Začít studovat můžete nejen ve dvou oficiálně vypsaných termínech v březnu a říjnu, ale je možné si i zažádat o výjimku a nastoupit tak prakticky kdykoliv. Proč čekat, když ostatní nečekají a vy potřebujete být o krok před konkurencí. Toho jsou si všichni studenti i absolventi Business Institutu dobře vědomi.

Jak studium probíhá?

Prezenční setkávání s lektory jsou vždy jednou za měsíc a probíhají formou workshopu. Lektor na úvod představí danou problematiku, kterou následně aplikuje do praxe na reálných příkladech a case studies. Lektor současně poukazuje na problematická místa a chyby, kterých je potřeba se vyvarovat. Na lektorských setkáních vznikají zajímavé diskuze z reálných podnětů studentů. Současně mají studenti možnost konzultovat nad rámec výuky s lektory své problémy z praxe. Pro ty nejvíce vytížené nabízí Business Institut online formu studia v programu MBA Executive management, kde výuka probíhá skrze virtuální učebnu a studium můžete absolvovat odkudkoliv.

Investice do programů MBA se firmám vyplácejí

Pro firmy je investice do studia MBA výhodná, jelikož se jedná o daňově uznatelnou položku, kterou zaměstnavatel může uplatnit v základu daně z příjmu jako výdaje na odborný rozvoj zaměstnanců. Platba za různá jednorázová školení (která by se měla pro účinnost opakovat) se často vyšplhá do částek přesahující miliony a efekt bývá povrchní. Na Business Institutu jdete opravdu do hloubky a jste v průběhu celého studia ve spojení s vyučujícími. Je to tako mít k dispozici svého kouče, k tomu spoustu materiálů a sdílení know-how mezi lidmi z různých firem. Dle zpětné vazby od zaměstnavatelů je návratnost investice do programů MBA kratší než jeden rok.

Jak a kdy nastoupit ke studiu

Pokud nepatříte mezi ty šťastnější, kterým je studium ochotna zaplatit firma, není třeba zoufat. Částka za studium vám Business Institut je schopen rozpočítat do jednotlivých splátek. Na nepovinná lektorská setkání se můžete těšit v prostorách Business Institutu na adrese Kodaňská 558/25 v pražských Vršovicích ve všední dny, nejčastěji od 17:00 do 20:00 hod. Škola má i vlastní knihovnu s více než 1000 odbornými tituly v tištěné i elektronické podobě. Protože výběr MBA programu je beze sporu důležitým rozhodnutím, doporučujeme prohlédnout si tým odborníků, nabídku programů i zavolat si na ochotné studijní oddělení a doptat se na vše, co vás zajímá.