Nezaměstnali vás s titulem z práv? Vrátíme vám školné, nabízí univerzita

Nezaměstnali vás s titulem z práv? Vrátíme vám školné, nabízí univerzita Zdroj: profimedia.cz

Nezaměstnali vás s titulem z práv? Vrátíme vám školné, nabízí univerzita

Největší soukromá univerzita, která svým studentům poskytuje vzdělání v oboru právo, přichází s přelomovým řešením nezaměstnanosti svých absolventů. Pokud si nenajdou práci, vrátí jim školné. 

University of Law neboli tzv. ULaw v centru Londýna je největší soukromá právnická univerzita v Evropě, která funguje již 53 let. Ve svých informačních materiálech své potenciální studenty motivuje mimo jiné tím, že 97 procent úspěšných absolventů najde uplatnění ve vystudovaném oboru do devíti měsíců.

Nyní se univerzita rozhodla podpořit ta tři procenta neúspěšných. Těm, kteří práci do devíti měsíců neseženou, vrátí univerzita polovinu školného. A nejde o malé peníze - univerzita bude vracet až 7000 liber, tedy přes čtvrt milionu korun. Ředitel univerzity David Johnston však pro Daily Telegraph uvedl, že masivní odliv financí v důsledku rozhodnutí, které škola zveřejnila dnes, nečeká.

Že Ulaw má svůj krok dobře spočítaný, dokazují i statistiky, které nedávno zveřejnila britská agentura Higher Education and Statistics Agency (HESA). Podle nich klesá počet absolventů, kteří šest měsíců po promoci nesehnali práci. Zatímco v akademickém roce 2011/2012 to bylo 9 procent, v předešlém akademickém roce to bylo o dvě procenta méně.

Ulaw spíše reaguje na konkurenci v boji o platící studenty. Například Univerzita západního Skotska (UWS) už v lednu oznámila, že bude vracet školné těm studentům, kteří propadnou u zkoušek a kteří měli zároveň dostatečnou účast na přednáškách a cvičení.