Zázraky nahé jógy – pomáhá zdraví psychickému i fyzickému

Zázraky nahé jógy – pomáhá zdraví psychickému i fyzickému Zdroj: Hegre-art.com

Cvičení pro všechny: Jóga a sex. Pátá část - Stimulace

Život je o sexu, ale sex není jen o souloži – začíná naše další kapitola o tom, jak cvičení jógy pozitivně ovlivňuje náš intimní život.

K dnešní pozici si sedneme, levá noha je natažená, druhou pokrčíme, koleno přitahujeme k zemi a pata se dotýká perinea (hráz, silná svalnatá část mezi análním otvorem a pohlavními orgány). Dáme našemu tělu chvíli na „usednutí“, než přistoupíme k druhé fázi – břichem se přibližujeme ke stehnu natažené nohy, hrudní kost je v jedné linii s levým stehnem. Můžeme předklonu napomoci tím, že se přitáhneme rukama za chodidlo, kotník či lýtko. „Vyšší dívčí“ je sednout si na patu pokrčené nohy, naše hráz je tak solidně stimulována. Pro tuto pozici však potřebujeme mít zcela v pohodě kyčle, kolena a kotníky.

Vystřídejte obě strany (což nebývá na škodu ani u hrátek erotických), přitahujte se k natažené pravé noze a vaší hrázi se teď přibližuje pata levá.

K dalšímu docela nevinnému cvičení v páru povolejte svého partnera či partnerku. Sedněte si zády k sobě, nohy máte pokrčené (třeba v pozici blaženosti, viz první díl našeho cvičení), opřete se jeden o druhého a se zavřenýma očima vnímejte dech svého protějšku. Jeden se nadechuje do výdechu toho druhého tak, jako byste byli jedno tělo, v němž se přelívá vzduch z jedné stany, na druhou.

Buďte sobě oporou, stimulací i inspirací.

Autorka Dita Fuchsová (www.vybalancovane.cz) je lektorkou komunikace, trenérkou jógy a autorkou knih „Vybalancovaně“ a „Ženin nejlepší přítel“, které pojednávají o využití jógy v běžném životě.

Hormonální jóga: Platí na menopauzu, neplodnost i bolestivou menstruaci >>>