Spoj chlápek

Spoj chlápek Zdroj: Youtube.com

Šílenci vymýšlejí další a další akce v NekNominate, soutěži v pití alkoholu – II. díl

Hra NekNominate má už ve světě tisíce účastníků. A šílenství kolem ní nebere konce. Dorazila i do Česka, a to ve své bezpečnější, ale o hodně nudnější variantě – vypij pivo na ex, nominuj své přátele, jinak mi kupuješ basu piv. Této varianty NekNominate se již zúčastnili i známé české tváře, například Monika Absolonová a Kateřina Zemanová.

Z původní verze NekNominate se často stává ještě absurdnější a šílenější show, než jakou byla dříve. Zde je několik příkladů:

Nechutný kousek předvedl Angličan Aaron Johnson, který si do svého drinku přimíchal čtyři mrtvé myši, kobylky, pavouky a kopřivy. Poté, co všechno rozmixoval, tekutinu vypil, vyplivl kostru myši do dřezu a vyzval své přátele, aby ho překonali. Na kritiku, kterou video sklidilo na Facebooku odpověděl takto: ”Líbila se mi každá vteřina mého NekNominate. Dělal jsem to dobrovolně, nikdo mi na hlavu nemířil pistolí.” Zbytky koster myší si pak prý ze zubů musel odstraňoval celou hodinu.

Anglický voják (25), který loni nesl na svých ramenou rakev s Margeret Thatcherovou, si pak do svého koktejlu přimíchal dvě živé rybičky. Nyní mu za to hrozí pokuta 20 000 liber a to podle zákona o ochraně zvířat. Na svoji obhajobu řekl, že rybičky později vyzvracel a nyní jsou zpátky v akváriu. Své absurdní chování vysvětlil slovy: “Ve svém povolání vojáka jsem dobrý a to, co dělám ve svém volném čase, je má věc. Dělám jen to, co dělá zbytek Británie.” Ministerstvo obrany se k případu zatím nevyjádřilo, jen vzalo na vědomí, že se odehrál.

Muž z anglického města Derby zase pověsil na Facebook video, kde pije koktejl, ve kterém je cidr, olej do motoru, syrová vajíčka, tři živé rybičky a jeho vlastní moč. Záležet si dal i na oblečení – má na sobě pouze tanga a motýlek k obleku. Na Facebook sklidil obdivné komentáře: “Tohle by se mělo rozšířit, smekám, seš vážně třída”, nebo “Tak tohle je zatím nejvíc nechutná verze, kterou sem viděl, skoro sem se u toho poblil.”

Nevíme, jak dlouho ještě tento trend bude pokračovat, ale nejspíše rychle zanikne, podobně jako předchozí trendy na sociálních sítích, třeba harlem shake. Hra NekNominate si již vyžádala několik oběti, což ale trend nezpomalilo, natožpak zastavilo a každým dnem se objevují další a další videa, kde se lidé snaží překonat druhé v šílenostech.

Ve světě se mezitím také vytvořily nové varianty hry, které mají jiný cíl, než do sebe kopnout co nejvíce alkoholu. Například v Irsku se rozšířila hra RakNomination (rak je zkratka pro random act of kindness – jakýkoliv dobrý čin), ve které lidé posílají peníze na charitu nebo darují svojí krev a následně nominují své přátele, aby učinili to samé. Studentka práva Kat Watson (22) z Nottinghamu využila konceptu hry k sehnání jídla pro bezdomovce.