Video placeholde

První slova Jiřího Drahoše: Oslava postupu ze základní skupiny i výtka Ovčáčkovi a Nejedlému

I když byl favoritem číslo 2 těchto prezidentských voleb, až do poslední chvíle panovala ve štábu Jiřího Drahoše nervozita. Po sečtení více než poloviny hlasů se ale ukázalo, že jde jasně do druhého kola, a i když s Milošem Zemanem prohrál, volební matematika z něj dělá favorita. Poslechněte si jeho první slova.

Kandidát Jiří Drahoš průběžný výsledek voleb označil za nadějný a ocenil své protikandidáty, s nimiž se setkával v debatách, za kultivovanou kampaň. Doufá, že od nich dostane podporu do druhého kola. V něm plánuje změnit volební strategii, vyjede za voliči hlavně mimo Prahu. Drahoš poděkoval voličům i svému týmu. Vyzval všechny, kteří mají zájem o změnu, aby přišli k volbám.

Drahoš se domnívá, že u voleb byla drtivá většina voličů současného prezidenta Miloše Zemana. Doufá, že i v druhém kole bude účast dobrá a dostane hlasy od voličů, kteří volili i jiné kandidáty. Podotkl, že v předvolebních debatách si s ostatními kandidáty opakovaně vyjádřili podporu v případě postupu do druhého kola.