Video placeholde
Neprůstřelná móda Miguela Caballera
Neprůstřelná móda Miguela Caballera
Neprůstřelná móda Miguela Caballera
Neprůstřelná móda Miguela Caballera
Neprůstřelná móda Miguela Caballera
14
Fotogalerie

Zastaví kulku a ještě vám bude slušet. Podívejte se na neprůstřelné oblečení podle poslední módy

Neprůstřelné vesty už dávno nemají podobu velkých a těžkých kusů oblečení. Dnes mohou vypadat jako obyčejná bunda či dokonce tričko bez rukávů. Módní návrhář Miguel Caballero vyrábí velice módní kousky, které mají schopnost zastavit kulku i z bezprostřední blízkosti. Podívejte se na video, ve kterém sám návrhář střílí na lidi nosící jeho oblečení.

Ne náhodou vznikl celý projekt v Kolumbii. V zemi sužované válkami drogových kartelů byly přestřelky a smrt na denním pořádku. V divokých 90. letech, v době honu na narkobarona Pabla Escobara, zrovna na bogotské univerzitě promoval Miguel Caballero. Jeho diplomová práce obsahovala návrh na kolekci módního neprůstřelného oblečení, které návrhář vyrábí dodnes.

Podívejte se na další pozoruhodný vynález. Auto se za 80 vteřin změní v letadlo:

Video placeholde
Přeměna Aeromobilu z auta na letadlo • Aeromobil.com

O tom, že je Caballerovo oblečení účinné a žádané, svědčí i dlouhý seznam jeho klientů. Bývalý americký prezident Obama, herec Steven Seagal, diktátor Bašár Asad, bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg i španělský král Filip VI. Ti všichni nosí jeho kousky.

Pokud byste si o podobné kousky chtěli obohatit i váš šatník, připravte se sáhnout hluboko do kapsy. A to pořádně. Základní tílko stojí v přepočtu zhruba 55 tisíc korun. Stylové sako či kožená bunda vás vyjdou na bezmála 120 tisíc korun. Není problém pořídit si i neprůstřelný oblek na míru. Zde však ceny nejsou uvedené a je třeba kontaktovat výrobce. S pěti nulami tu už ale nevystačíte.

Miguel Caballero své technologie využívá i na armádní i policejní zakázky. Jeho služeb momentálně využívají mexičtí vojáci. Pokud by vás zajímala jeho nabídka podrobně, najdete ji na jeho webu