Kameramanka kope uprchlíky

Kameramanka kope uprchlíky Zdroj: Twitter

Maďarská kameramanka nakopla uprchlíka s dítětem, přišla o práci

Záběry kolegů zachytily kameramanku maďarské televize N1TV, jak podrazila nohy imigrantovi s dítětem v náručí. Ten kolem ní utíkal před maďarskými policisty. Ti se snažili pochytat několik stovek imigrantů, kteří předtím utekli z registračního tábora na maďarsko-srbské hranici u obce Roszke.

Záběry, které pořídil německý reportér Stephan Richter na Twitteru, se rychlostí blesku rozšířily po sociálních sítích a vyvolaly vlnu odsuzujících reakcí. Maďarská televize ženu okamžitě propustila a v prohlášení na Facebooku označila její jednání za nepřijatelné.

Video placeholde
Kameramanka kope do imigrantů • Twitter@RichterSteph

Video zachycuje velmi nervózní atmosféru, kdy se imigranti snaží utéci z policejního dosahu a tím pádem se vyhnout situaci, že by o azyl museli požádat v Maďarsku. Kameramanka v jednu chvíli nastaví nohu utíkajícímu muži s dítětem v náručí. Muž i s dítětem bolestivě upadne a vyčítavě se na kameramanku obrátí. Policista jej nechá pak nechá odejít.

Podobné chování kameramanky zaznamenaly i kamery v nejméně dvou dalších případech, kdy nakopla imigranty běžící okolo ní.

Video placeholde
Kameramanka kope do imigrantů • Twitter@Jaime_Prades

Kameramanka ale měla na sociálních sítích i své zastánce. Ti poukazovali na to, že k incidentům došlo vždy, kdy hrozilo, že utíkající lidé stojící kameramanku srazí na zem. Televize N1TV má blízko k ultrapravicové straně Jobbik.