Otevřený dopis JXD Danielu Landovi

Dostal jsem zcela bizarní email. Kdybych nevěděl, že skinheadi nefetujou, typuju to na úplně vyhulenýho odesílatele. Dle všeho však byl odesílatelem střízlivý zpěvák, opat a zakladatel řádu Ordo Lumen Tepli. V emailu stálo: Jiří X Doležale, Nehněvám se na Tebe a odpouštím Ti. Vzkaz máš v Novém Zákoně Matouš 18/21. Daniel Landa Inkriminovaná pasáž Bible pak říká: Tehdy přistoupil Petr k Ježíšovi a řekl mu: "Pane, kolikrát mám odpustit svému bratru, když proti mně zhřeší? Snad až sedmkrát?"


Danieli, já Ti neodpouštím,
zatím nemám co. Tvůj dopis mne překvapil, prosím - alespoň přede mnou si nehraj, že jsi Vyvolený, po těch (patnácti?) letech, co se známe, Ti to nežeru. Ono Ti to ostatně moc nejde ani jinde. Na Osudu.cz jsem si nepřečetl celý rozhovor s Tebou, ale už jen jeho úvod zdarma mě hodně obveselil. Říkáš tam: "Víte, dlouhou dobu jsem čekal na někoho, kdo přijde a něco změní. Jednoho dne jsem seděl a ptal se, kde ten dotyčný je. Najednou jsem si uvědomil, že v téhle zemi mě poslouchají stovky tisíc lidí. Pro desítky tisíc lidí znamenám nějakou naději, mám obrovský politický i mediální vliv a mám kolem sebe obrovskou sílu různých rváčů, intelektuálů a další spektrum lidí, kteří mě mají rádi. Najednou jsem si uvědomil šílenou odpovědnost. Říkal jsem si, že s tímhle zázemím nemám právo čekat na někoho, kdo přijde." POUZE PRO ČLENY! Nabízíme následující varianty jak si členství předplatit: Zaplatit běžné předplatné. Cena je: 140,- Kč měsíčně, 740,- Kč půlročně. Konec citace.
Hovořme spolu prosím jako dva dospělí, už stárnoucí a dlouhá léta veřejně známí muži, kteří nejsou ani Vyvolení, ani ilumináti, ani templáři, ale spíše normální lidi.
Takže - nevím, co bys měl odpouštět mě, a já nemám co odpouštět Tobě. Že jsi úspěšně využil Vyšehrad ke své marketingové akci, Ti nemou „odpouštět“ - líbí se mi to, gratuluji Ti, myslím, že je to lepší fór než Český sen a považuji to za vynikají marketingový tah s pozitivním celospolečenským přesahem. Díky Ti, podílíš se na boření a devalvaci symbolů tak zastaralých pojmů, jako je NÁROD, VLAST či ÚCTA K NÁRODNÍ TRADICI. Čím lze více staré posvátné symboly zesvětštit a znehodnotit jejich charisma než reklamní akcí, co navíc připomíná bohoslužbu! Gratuluji!Pokud (hypoteticky) připravuješ například CD s písněmi o jízdních kolech a nějakým dobře prodejným názvem (doporučuji NAZI klostezce, to se bude dobře prodávat a hned si pod tím každý představí bicykl), rád a pozitivně napíšu o jejím marketingu, i kdybyste s přáteli uspořádali mši v černém latexu ve Svatovítské katedrále.
To, co bych Ti snad mohl (přesněji - nemohl) odpouštět, si zatím netroufám ani sám pro sebe připustit. Pořád ještě doufám (i když stále větší množství prokázaných historických podobností činí náhodnou shodu méně a méně pravděpodobnou), že Ordo Lumen Templi vznikl sice z opravdu tristní, ale v podstatě nevinné totální nevzdělanosti, neinformovanosti a hlouposti. A že těch snad pět shod Tvého Ordo Lumen Templi a nacistického Lumen Club Ordo Novi Templi jen obskurní a nevysvětlitelná náhoda.
Pořád ještě upřímně doufám, že jste se v Čechách s panem plukovníkem Komorousem a panem poslancem Vidímem nepokusili reanimovat nacistickou sektu. K tomu, abych věděl, zda Ti buď nemám co odpouštět (v případě vzniku Řádu díky dejme tomu ne úplně intelektuálnímu přístupu), anebo zda Ti neodpustím. Což v případě, že jste zde oživili „řád“ Jorga Lanze, autora myšlenky holocaustu, skutečně nemohu.
Abych se mohl rozhodnout, musel by některý z vás - zmužilých, čackých a chrabrých templářů - najít tolik odvahy, aby na otázky, které jsem vám zaslal i sdělil ústně, místo urážek vzkazovaných po produkční alespoň poslal odpovědi mailem. Opakuji otázky znovu:
1. CO ZNAMENÁ ORDO LUMEN TEMPLI ? Podle katedry klasické filologie FF UK věta není gramaticky správně utvořena a tudíž nelze zamýšlený význam názvu určit.
2. MŮŽEŠ JAKKOLIV VĚROHODNĚ VYSVĚTLIT NEJMÉNĚ PĚT SHOD (název, symboly, uniformy...) TVÉHO „ŘÁDU“ S „ŘÁDEM“ NACISTŮ, CO PŘIPRAVOVALI HOLOCAUST?

Pokud Tě nazitempláři zajímají, pár informací o ariosofii a i o Jorgu Lanzovi. Pro zvýšení motivace k odpovědi - už nyní si z Tvých rozpaků dělá legraci půl republiky. Ty nejlepší variace na název ORDO LUMEN TEMPLI jsem pro Tebe pracně vybral z webu Reflexu:

# bordó blumen
# Ordnung Lumpen Templi
#Ordnung Lumpen Lempli
# Ordo lumen teplí
# Ordo lumen lempli
# Ordo lumen steklí
# Ordo Lumpen Teplí


NENÍ VHODNÉ PRO ŽENY



# Řád natržených děr


V očekávání brzkého vysvětlení Jiří X. Doležal