Peníze nebo preference

Peníze nebo preference Zdroj: Teo Adamy

Držte si peněženky, pražská radnice se blíží

Pokud je vám mezi 10 a 15 a 65 až 70, stanete se obětí dalšího opencardového kejkle. Od prvního července mohou v pražské MHD cestovat děti do patnácti let a senioři nad 65 let zdarma. Jenom musí mít kartu opencard a na ní nahranou speciální aplikaci. Ta stojí 120 korun.

Kdo se někdy pokoušel zařídit si "bezplatnou" kartu Opencard, která stála Prahu několik set milionů korun a k ničemu není a nikdo ji nechtěl, krom původců celého nesmyslu, ví, že je to malá kovbojka. Škoda slov. Aby se celý projekt nějak zdůvodnil, je potřeba vymýšlet další povinné akce, aby si Pražáci opencard museli pořídit, i když ji nechtějí. Roční jízdenku už si bez ní nekoupíte. Teď tedy přibudou další nešťastníci, kterým bude komplikovat život.

 

Můžeme předpokládat, že šílenství pražských radních bude pokračovat. Aby ta agonie dlouho netrvala, máme pár návrhů: vázat nákup základních potravin na vlastnictví opencard. Karta bude zadarmo, ale nákup potravin na Praze 1 až 11 bude vázán na nahranou aplikaci Prague Food za 320 Kč.

 

 

Veřejné záchodky na Praze 1 - až 7 budou zadarmo, ale jen pokud budete mít v OC nahranou aplikaci Prague Shit za 720 Kč ročně. Na území Prahy 1 a 2  bude samozřejmě zaručena svoboda pohybu, nicméně aby magistrát věděl, kolik lidí tam chodí a mohl tok chodců vědecky řídit, bude třeba zavést za 750 milionů korun check pointy s mýtným, které vybuduje v rámci výběrového řízení některá ze společností s akciemi na doručitele. Vstup bude zdarma na opencard s nahranou aplikací prazskychodecfree za 650 kč.

 

Cizinci mají pochopitelně možnost si též zařídit OC a to během pouhých 14 dnů čekací lhůty, pokud uvedou s předstihem tří měsíců policií ověřenou adresu, na které se budou v ČR zdržovat. Kdo si pořídí Opencard do konce roku, bude zařazen do slosování. 100 prvních vylosovaných obdrží vkusnou nafukovací figurku náměstka primátora Karla Březiny.
Zcela omyvatelnou.