Bárta - Matrix

Bárta - Matrix Zdroj: Reflex.cz

Vít Bárta není dobrý manažer. Jinak by už vyhodil ministry Johna a Dobeše

Je to jako točení buddhistickým posvátným mlýnkem, ve kterém je uložena modlitba. Neustále se to opakuje. Guru strany Věci veřejné Vít Bárta (toho času ministr dopravy) je prý vynikajícím manažerem a stratégem. Jenže pokud by to byla pravda, tak už dávno vyhodí Radka Johna (toho času ministr vnitra) a Josefa Dobeše (toho času ministr školství).

 

Malý přehled „manažerských“ pochybení Víta Bárty v politice:

 

1. Jmenování Radka Johna na post ministra vnitra způsobilo Věcem veřejným snížení preferencí a často jim přináší posměch veřejnosti. John totiž neustále vystřeluje výroky, jež nemají s realitou nic společného. Postrádá také autoritu na svém úřadu i mezi policisty a hasiči. V boji proti korupci, nejslavnějším záměru své politické kariéry, nikam nepokročil.

 

 

2. Ministr školství Josef Dobeš se stal jednou z nejsměšnějších figurek vlády. Svůj resort řídí jako nervózní detektiv bezpečnostní agentury ABL, který se nemůže soustředit na práci, protože pořád řeší soukromé problémy. O tolik potřebné vizi budoucího vzdělávání v České republice moc neví. Jeho personální politika je katastrofální.

 

3. Vít Bárta vůbec nezvládl jako volební manažer kampaň při podzimních hlasováních do zastupitelstev obcí, v Praze a do Senátu. Už nic podobného dělat nechce. A co dělat chce?

 

4. Věci veřejné se pod vedením Bárty vyvíjejí ve stranu, jež je čistě populistická a udělá cokoli, jen aby se mohla podílet na moci. Slouží pouze malé skupince lidí, se širší veřejností nemá nadále nic společného.

 

 

5. Ministr Bárta jen přihlíží tomu, jak se na všechna ministerstva, která spravují Věci veřejné, přilepily nejrůznější marketingové a PR agentury, jež „vysávají“ veřejné peníze.

 

6. Jako bývalý šéf bezpečnostní agentury ABL nezvládl Vít Bárta ani vysvětlování, zda jeho někdejší firma sledovala politiky na Praze 11. Připomínal u toho školáčka, kterého chytila paní učitelka, jak na tabuli píše křídou sprostá slova.