Radek John

Radek John Zdroj: Stanislav Krupař

Ušlechtilý kůň Radek John končí s legrací

Ministr vnitra a stínový šéf VV Radek John poskytl serveru Aktuálně.cz jeden ze svých lepších rozhovorů. Mimo jiné v něm v podstatě řekl, že končí s legrací v čele VV.

 

„Já to velmi zvažuji,“ odpověděl John na otázku, jestli bude na nadcházejícím sjezdu VV, kde strana chystá velké internetové překvapení, ještě kandidovat na Bártovu kamufláž s předsedou jeho strany. „Když budu mít pocit, že je tu osobnost, která to dokáže, tak ji podpořím.“

 

 

John se taky hezky vyjádřil ke dvěma kandidátkám, jež Vít Bárta předvybral jako jeho nástupce - Karolíně Peake a Kateřině Klasnové, jeho manželce. „Nechci podpořit žádné jméno, dokud nebude vypsán ten dostih,“ říká John. „Až budou stát ušlechtilí koně na startovní čáře, vyhlásím své rozhodnutí.“

 

Ušlechtilí koně! Hmmm! Co takhle ušlechtilé klisny? Myslím, že začínám Bártovi konečně přicházet na chuť. A zvlášť po aféře ABL s politickým špehováním! Dlouho jsme v politice neměli velikána takových rozměrů; někoho, kdo si sám platí velkou šachovnici, takže podle vlastní logiky hýbe bílými i černými. Někdy dokonce umí být i nečekaně kreativní, takže se například koně, abych zůstal u partajní terminologie, hýbají jako královny - nejmocnější figury.

 

Ostatně ohledně Johnovy kariéry u VV to Bárta nemohl říct jasněji: „Každý má své vzestupy a sestupy.“

 

 

Takže to vypadá na další velkolepý literární konec, novou českou módu. I John se totiž chystá rozšířit řady nových „politických“ spisovatelů, jakými se v poslední době stali třeba manželé Paroubkovi či utajeně i Bohumír Ďuričko, v civilu vrah. „První kapitoly té knihy jsou napsané a zatím je to horor,“ vyhrožuje John. Proč ne. Jen doufám, že jeho hlavní postava skončí lépe než mladý hrdina z Bony a klid, jenž do Prahy přijede pro německé marky - a skončí ve vězení. Jeho jméno je… Holec!