Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Ministr Bárta tvrdí, že ho chtějí zavraždit. Je paranoik?

Ministr dopravy Vít Bárta, zakladatel, sponzor a nejvýznamnější politik Věcí veřejných, je zřejmě vážně nemocný. Podle jeho posledních výroků se dá usuzovat, že propadl paranoickým stavům, nebo bludům. Proč?

 

Vít Bárta v sobotním rozhovoru pro deník Právo oznámil, že ho chce někdo zavraždit. Říká: „Moje žena (místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová), já a ještě jeden významný politik jsme dostali dopis, že se dokonce chystá moje vražda.“ A na otázku, že na jeho hlavu byla vypsána odměna 50 milionů, odpověděl: „Mohu potvrdit, že takovou informací disponujeme. Je to 50 milionů na mou hlavu a ostatní ministry, 20 milionů na mé spolupracovníky za jakékoliv diskreditační dokumenty.“

 

Pokud chce Bártu někdo zavraždit, tak věřme, že to ministr nahlásil policii a ta ho hlídá. Jenže ona ho nehlídá, jak sám říká v rozhovoru, takže nic nenahlásil. Mohl by proto údajný dopis ukázat veřejnosti a předat bezpečnostním složkám ať ověří jeho pravost?

 

Také představa, že kdokoli by dal v Česku za diskreditační materiály na Bártu 50 milionů, jsou z říše sci-fi. „Dozvěděli jsme se to z několika zdrojů blízkých ministerstvu dopravy, politice a i médiím (kterých pak? – poznámka autora). Jinak bychom to nebrali vážně.“ I to řekl Bárta v sobotním Právu. Proč se vůbec takovou hloupostí trápí? Vždyť všichni politici z Věcí veřejných jsou podle něj čistí jak lilie. Korupce? Diskreditační materiály? Kde by se vzaly na tak dokonalé lidi?

 

Pokud Vít Bárta paranoickým stavem netrpí, je možné že si v těchto případech jen vymýšlí a lže. Pokud ale ty informace a dopis skutečně dostal, je otázka, kdo takové věci vyrobil a poslal dál. Podle stupně jejich nesmyslnosti by stopy mohly vést například na ministerstvo vnitra. Neví o tom něco Radek John?