Harry Potter

Harry Potter Zdroj: Warner Bros

J. K. Rowlingová.
Jako třeba tahle vášnivá kuřačka; též autorka kouzla „expelliarmus nicotinus“.
Harry Potter jídelna
harry potter
Harry Potter
6
Fotogalerie

Rowlingová oznámila, že vzniknou další dva “potterovské” filmy

Úspěšná autorka nyní již osmi částí příběhu o čarodějném učni, Harry Potterovi, oznámila dnes na svém twitterovém účtu, že série Harryho Pottera bude pokračovat i ve filmové podobě. Na plátnech kina se zřejmě objeví až pět nových Potterových filmů.

V současné době je Joanne Rowlingová skloňovaná z vícero důvodů - momentálně je totiž také v prodeji kniha Harry Potter a prokleté dítě, což je pokračování osudů dětí hlavních protagonistů původní potterovské série. Prokleté dítě, které mimo jiné sleduje příběhy dětí Harryho, Rona a Hermiony, je nyní k vidění především jako divadelní hra, která je již měsíce v Londýně beznadějně vyprodaná.

 

Rozšíření potterovské série se ale týká “nepotterovské knihy” Fantastická zvířata a kde je najít, kterou Rowlingová vydala v roce 2002. Ta se odehrává ještě před příběhem Harryho Pottera, 70 let před tím, než se Harry Potter vydal na svou první cestu do Bradavic. Původně se počítalo s tím, že Fantastická zvířata budou mít dvoje pokračování, nyní však byl tento počet upraven s tím, že filmových zpracování bude celkem pět - 3 části Fantastických zvířat, přičemž první budou kina promítat již v listopadu 2016, byli potterovským fanouškům “slíbeny” už dříve.

 

Další 2 díly jsou pak nyní nově naplánovány ve dvouletém rozmezí - 2018 a 2020. Rowlingová také nevyloučila, že i Harry Potter a prokleté dítě získá svou filmovou podobu.