Protesty proti zasedání skupiny zemí G20 v německém Hamburku

Protesty proti zasedání skupiny zemí G20 v německém Hamburku Zdroj: Reuters

Násilí v Hamburku: Levičáci horší nácků

Summit dvaceti nejvyspělejších zemí ukázal, že v současnosti ubývá sociální patologie na pravici, a naopak z ultralevice se stává reálné ohrožení veřejnosti. Takovou paseku, jakou udělali v Hamburku anarchisté a levicoví radikálové, náckové prostě nezvládnou.

 

 

Dlouhá léta jsem psal o extremismu, a to z osmdesáti procent o extremismu pravicovém. Teprve v posledních letech jsem víc začal psát o ultralevici - především v souvislosti s jejími žhářskými vyhrůžkami a útoky na restauraci Řízkárna či s jejich okupací budovy Kliniky na Žižkově. Summit G20 ukázal, že do budoucnosti se budu muset i nadále věnovat spíše řádění ultralevičáků, než neonacistickým demonstracím.

V Hamburku se v jednacím sále setkali představitelé dvaceti nejvyspělejších zemí světa, a v ulicích města se zase setkali soudruzi anarchisté, anarchosyndikalisté, marxisté, maoisté, trockisté, guevaristé a všechny další představitelné odrůdy světové ultralevice. Záměrně píšu světové, protože do Hamburku se sjeli extremisté z celého světa, i zaoceánští.

Tato násilnická ultralevice je stejně jako neonacisté před lety identifikovatelná na první pohled: Jsou to zakuklenci v černém, taktika black block, kterou je mimořádně ztížena identifikace násilníků přes kamerové systémy. No a tihle soudruzi začali bojovat proti imperialismu - zcela stejně, jako neonacisté bojovávali proti celosvětovému židovskému spiknutí a sionismu vůbec. Takže začali ničit ne úřední budovy (ve kterých se imperialisté zrovna setkávali), ne policejní stanice, ale majetek zcela nezúčastněných nevinných občanů, kteří se provinili jen tím, že jejich auto parkovalo anarchistům v cestě. Tak ho prostě zapálili, ať žije Lenin!

Vyvrcholením humanistického rozměru protikapitalistického protestu pak bylo zapálení několika automobilů domova důchodců - to je myslím opravdu pěkný příklad potírání imperialistických manýrů, co mají bohatí dědci a báby jezdit autem, že! A svoji chrabrost pak prchající útočníci potvrdili, když se schovali před policií v mateřské škole, aby děti použili jako živé štíty bránící policistům použít proti násilnickým levičákům slzný plyn nebo gumové projektily.

Takže se ptám: Kdy si evropská společnost uvědomí, že ti mládenci, co v civilu nosí trička s Guevarou a bydlí ve squattech, jsou dnes nebezpečnější než už v podstatě vymřelí náckové? Jak dlouho budeme tolerovat nejrůznější obsazování Klinik a zcela veřejné vystupování celé řady ultralevých subjektů, tvářících se, jako by patřily do demokratické společnosti?

Je to mimořádně důležité, protože násilí zleva se stává celoevropským standardem, aniž by proti tomu kdokoliv z humanistických intelektuálů cekl. Oni tihle sluníčkoví intoši s ultralevicí obvykle skrytě sympatizují - a tak její nebezpečnost prostě nemůžou vidět. Proto je na pořadu dne říci nahlas, i když to zní blbě: Pro udržení demokracie je nezbytné lidi jako ty žháře z Hamburku zmlátit a zavřít!