Jde o skupinu bývalých katolíků, jejichž šéfové byli exkomunikováni za herezi z katolické církve, a založili si truccírkev, ve které se sami jmenovali biskupy.

Jde o skupinu bývalých katolíků, jejichž šéfové byli exkomunikováni za herezi z katolické církve, a založili si truccírkev, ve které se sami jmenovali biskupy. Zdroj: ČTK

Putinovi popové proti Prague Pride, Křováci proti křovinořezům

Jurodivost je specificky ruská forma psychózy, která je často doprovázena mesianistickými bludy, kázáním Boží Pravdy a podobnou angažovaností. Příznaky psychózy jsou sociokulturně podmíněné a podpořené vodkou. Tato nemoc se v sobotu projevila i v Praze.

V sobotu pochodovalo Prahou procesí samozvaných popů, kteří vedli centrem Prahy asi třicet občanů protestujících proti Gay Pride. Akce nevzbudila velkou pozornost, kromě toho, že popové vykuřovali okolí sochy svatého Václava, a to nikoliv marihuanou, ale kadidlem. Jmenovalo se to celé Pochod za Ježíše, rodinu a morální hodnoty v ČR. V náborovém letáku pořadatel, Byzantský katolický patriarchát, vyzývá: "Vyjdeme z Václavského náměstí, přes ulici Na Příkopě, Revoluční, Dvořákovo náměstí, přes Čechův most a po schodech nahoru do Letenských sadů s transparenty, svěcenou vodou, za doprovodu modliteb a písní, případně duchovní mohou pronášet exorcismy a vykrápět trasu na znak očištění od zadémonizování nečistými silami."

Průvod prošel Prahou, nikomu se nic nestalo, napsala o něm idnes, a mohla by zavládnout všeobecná spokojenost. Kdyby se ovšem člověk nezamyslel nad tím, co to vlastně je „Byzantský katolický patriarchát“.

Jde o skupinu bývalých katolíků, jejichž šéfové byli exkomunikováni za herezi z katolické církve, a založili si truccírkev, ve které se sami jmenovali biskupy. Na svém webu uvádějí: „Tento patriarchát nemá jurisdikčně pod sebou žádného biskupa ani žádnou církev.“ Jinak řečeno - je to partička, ke které se nikdo z věřících nehlásí. „BP koná prorockou službu v současné církvi, brání pravověrné učení a tradici před nebezpečnými herezemi a synkretismem s duchem pohanství. Patriarchát vystupuje v autoritě samotného Boha, není podřízen žádné církevní struktuře, podobně jako proroci působili vedle oficiálního Áronova kněžství. BP se nezabývá jen duchovní patologií (herezemi), ale Bůh skrze něj volá Boží lid k pravdivému pokání, k návratu k čistému prameni evangelijního učení a tradice, která tu byla téměř 2000 let." Jinak řečeno - Patriarchát je rovnou hlasem Božím. A jako třešinku na dortu si najdete na webu informaci, že se Byzantský patriarchát v současné době přestěhoval do exilu, a to konkrétně do Doněcka. Do města kontrolovaného Putinovými bandity.

Takže nám Prahou pochodovali nějací vyšinutí Putinovi popové, a vykuřovali homosexuální zlo. Mají poměrně širokou agendu - na jejich webu kromě boje s homosexuály najdete sortiment konspiračních článků o čipech, kterými nás budou všechny ovládat, a o generátoru vln, kterým nás z Aljašky všechny manipulují Američané. Prostě - Byzantský patriarchát je parta paranoidních pomatenců služících Putinovi pod rouškou samozvaného křesťanství. A taková holota se nám prohání Prahou a vykuřuje...

Nejsem pro zákaz průvodů homofobních bláznů, ani těch Putinových. Ale už se nemůžu dočkat, až variabilita společnosti ještě trochu naroste, a kolem sochy svatého Václava budou demonstrovat Křováci proti křovinořezům.