Vladimir Putin

Vladimir Putin Zdroj: EPA

Chystá Putin pohřební jaderný ohňostroj?

Zprávy o údajné rakovině slinivky Vladimíra Putina se kryjí se zprávami o rostoucí aktivitě ruského vojenského letectva. Nechystá si Vladimir Vladimirovič pohřební jaderný ohňostroj?

Za letošní rok - za uplynulých deset měsíců - startovaly alianční stíhačky více než stokrát k nekomunikujícím ruským vojenským letounům. Všem možným letounům - od stíhaček přes transportní letadla až po těžké bombardéry Tupolev, které mohou nést kupu jaderných bomb. Ruské lety vojenských strojů kolem vzdušných hranic aliance každý třetí den jsou mimořádně varujícím signálem. Putin prostě zkouší, co si může dovolit.

Zprávy o nových a nových startech letadel alianční protivzdušné obrany proti ruským strojům ale bohužel přichází v době, kdy světová media spekulují o možném onemocnění Vladimíra Putina. Komentátor listu New York Post Richard Johnson zveřejnil, že Vladimír Putin trpí rakovinou slinivky a zbývají mu nanejvýše tři roky života.

Že se Putin - snad díky své nevysoké postavě - pokouší zapsat do dějin jako nový ruský Velký imperátor, je zjevné. Rozšířil teritorium Ruské říše, ukradl si Krym, a v nejbližší době si ukradne ještě východ Ukrajiny. Takže pozice v síni ruské imperialistické slávy je zajištěna a napoleonský komplex alespoň částečně saturován. Co však udělá člověk s těžkým komplexem méněcennosti, vlastní malosti, když se dozví, že umírá?

Pravděpodobnost, že se člověku s Putinovou osobností se sdělením smrtelné diagnózy něco přesype v hlavě, je větší než malá. A tak sleduji ty nové ruské vojenské manévry s děsem, zda Vladimíra Vladimíroviče nenapadla myšlenka: „Když půjdu já, vezmu s sebou půlku světa!“ Pokud opravdu čelí smrtelné chorobě, můžeme zcela reálně předpokládat, že si jako pohřební show v duchu hesla “Když už musím vypadnout, tak za sebou alespoň pořádně bouchnu dveřmi“ uspořádá globální jadernou apokalypsu.