Stanislav Huml

Stanislav Huml Zdroj: fotmontáž Jan Ignác Říha / ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Prosím zákonodárce, nechte vyšetřit Humla

Je zastupitelská demokracie jako systém připravena na situaci, kdy začne zákonodárce vykládat obsahy, které vzbuzují vážné obavy o jeho psychické zdraví? Je možné odvolat nebo nechat vyšetřit poslance, protože projevuje paranoidní percepci? Nebo naopak poslance chrání imunita, i když chodí do Sněmovny s hlavou obalenou alobalem, aby mu z ní nekradli myšlenky?

Před pár týdny jsem v tištěném Reflexu psal o paní Karáskové, popíračce útoků na WTC 11. září. Budovy podle ní byly odpáleny nanotermitem, zvlášť ta třetí, co do ní nenarazilo letadlo, a taky nás z letadel práškujou, a farmaceutické firmy nás chtějí vyvraždit očkováním. V článku jsem zkonstatoval, že tato milá psychická odchylka od normálu nevyžaduje léčbu. Paní Karásková totiž nesedí v zákonodárném sboru. Takže tento text - včetně provokativního názvu - rozhodně není žádnou ironií nebo vtipem. Nenapadlo mne tehdy, že podobnými bludy paranoidního typu jako paní Karásková může trpět i aktivní politik. U Petra Hájka, v podstatě také skoropolitika, se objevily až po konci jeho skoropolitické kariéry hlavního pucfleka prezidenta Klause. Já se dokonce domníval, že jeho pojednou zcela paranoidní vidění světa, které prezentuje na protiproudu, je obrannou reakcí na pád do bezvýznamnosti. Jak se nyní ukazuje, paranoidní bludy může začít hlásat i činný zastupitel - a co pak s tím?

Pan poslanec Stanislav Huml si devětadvacátého srpna napsal na Facebook: "Zdá se víc než jasné, že tvrdé sankce, které byly vyhlášeny s ohledem na sestřelení civilního letadla s téměř 300 mrtvými způsobila úmyslně UA armáda. Modus operandi - rukopis - CIA se nedá zapřít. Do Pentagonu také letadlo nenarazilo a propaganda to stále tvrdí. Pád dvojčat a zejména třetí budovy jsou otázky, které kladou dodnes pozůstalí po obětech, nikdo jim neodpovídá. USA mají na UA své poradce. Z toho mi vyplývá, že někdo v pozadí chce válku za každou cenu, jako potřebovali válku proti terorismu, která již je vyčerpaná. Proto muselo spadnout letadlo, aby byl důvod.

Ten někdo nás na ni připravuje propagandou a formulováním všeho zla do RF, kterou staví do role agresora. Nepochybuji o tom, že východ Ukrajiny podporu svých bratrů, chápejte rodin z ještě většího východu, dostává. Ty západní Ukrajince zase podporujeme my. Ukrajinský vtip, že dvě mocnosti vedou mezi sebou válku do posledního Ukrajince není moc vtipný. Neptáme se proč nebyly zveřejněny záznamy řídícího letového provozu při jeho komunikaci s piloty, neslyšeli jsme zvuk z černých skříněk. Malajsie již prohlásila, že letadlo jim sestřelila ukrajinská stíhačka a mám informaci, že to potvrdila i laboratoř, která zkoumala fragmenty trosek. Průběžné výsledky jsou však dohodou 4 států (mimochodem jeden z nich je hlavní podezřelý) utajeny. A přitom jde o závažný případ, který je důvodem sankcí a další eskalace konfliktu. Poslat armádu na vlastní občany, používat dělostřelectvo, tanky a raketomety, balistické střely a to vše bez vyhlášení válečného stavu (proti vlastnímu lidu to ani nejde) je na mezinárodní soud. Je to válečný zločin. Na UA vládnou fašisté. Pusťte si kterékoliv video s Ljaškem, poslancem, který vládne tvrdou rukou a právo ho příliš nezajímá. Kdyby autonomní republika Krym neuzavřela hranice a nehlasovala o samostatnosti, dělo se tam dnes totéž co v Oděse a dnes na východě. Ještě, že ty vypatlané hlavy nemají z dob minulých atomové zbraně. Jak řekla Tymošenková, hodíme na Rusáky atomovku, jen mi zatrnulo. Sankce jsou humorné. Bude vyžadována platba za ropu a plyn v rublech, krytých zlatem. Kde je máme vzít? Tady je seznam co si od vás za ty ruble chceme koupit. A bude vymalováno. To se dá do budoucna čekat. A v tom je zřejmě jádro problému a důvod války. Smlouva řady států v čele s RF a Čínou, které už nechtějí obchodovat v dolarech bude velké vychýlení rovnováhy. A pak si položte otázku. Známe zásoby ropy? Myslím opravdu relevantní a nevymyšlené? A kde jsou ta zbytková naleziště?

Je mi smutno. Prožil jsem celý život v míru a jsem za to vděčen. Chtěl bych, aby stejný klidný život mohly prožít i mé děti.Dnes je však podobná situace jak před první válkou. Nikdo ji nechtěl a stejně vypukla."

Z formulací vyplývá jednak to, že pan poslanec jisté pochopení pro proruské separatisty na Ukrajině. Politický názor, nic víc. Zároveň však z textu vyplývá, že pan poslanec trpí paranoidním výkladem o odstřelu WTC americkou tajnou službou. Takže vážení páni poslanci! Váš kolega Stanislav Huml z ČSSD trpí příznakem, který může ukazovat na závažnou duševní chorobu. Jako takový by podle mého soudu prostého občana neměl mít až do důkladného vyšetření psychiatrem, který by u něj duševní chorobu vyvrátí, právo hlasovat a mluvit v Poslanecké sněmovně!