Jiří Krampol

Jiří Krampol Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Další marihuanová causa: Půjde Krampol sedět?

Městské státní zastupitelství nařídilo odložit mou causu šíření toxikomanie, protože se nestal trestný čin. Sotva protidrogové policii ubyla ta práce se mnou, přichází na pořad dne marihuanová causa celebrit české lidové kultury.

Na premiéře Kameňáku 4 došlo podle svědectví serveru extra.cz k zaznamenáníhodné skutečnosti. „Když byli všichni hlavní herci tohoto snímku na pódiu, objevila se mezi nimi cigareta marihuany (tzv. joint), která pak mezi slavnými osobnostmi kolovala. ... „Bylo to něco neuvěřitelného. Všude v divadle smrděla marihuana a lidi dělali, jakoby se nechumelilo,“ řekl nám jeden z udivených novinářů, který se premiéry v Divadle Palace zúčastnil.“ A k tomu fotka jointa spokojeně pokuřujícího Krampola.

Připomínám: Já byl stíhán za anekdotu „vykuřte jeden gram k zaostření fotografie“. Když před několika lety v rámci svého divadelního představení poslal dál jointa Daniel Hůlka, policie začala vyšetřovat - ale neprokázala, že v jointu byla marihuana, ztratil se vajgl. Když na konopném veletrhu v Praze, na besedě, poslal americký konopný aktivista jointa do publika, zatkli ho, dva dny drželi pod zámkem a pak poslali šupem domů s razítkem „nežádoucí“ v pase.

Na premiéřa Kameňáku o trávu šlo - viz svědectví novináře otištěné v extra.cz. A herci si ji posílali mezi sebou, před lidmi, na jevišti. Policie tedy má dvě možnosti. Buď jednání Krampolovy party ignorovat a potvrdit, že policie měří každému jinak, že lidé si nejsou před zákonem rovni. Anebo pro šíření toxikomanie nikoliv tiskem, ale jointem začít stíhat elitu lidové zábavy s Jiřím Krampolem v čele. Z čehož by byla revoluce.

Nedokážu předpovědět, jak se úřady rozhodnou.Ale každopádně to dilema plukovníkovi Jakubu Frydrychovi, šéfovi Národní protidrogové centrály, nezávidím.