Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf Zdroj: Profimedia.cz

Republika buranů: místo Hájka Šlouf!

Většina českých voličů ukázala, že je jim bližší buranství, napojení na komunistické aparátčíky, plebejství a Bamberg než slušnost, důstojnost a Bildenberg. Jsi Čech, Čech, Čech, tak se za to styď!

 

První přímá volba prezidenta ukázala, že mezi českými voliči převažuje lid nad lidmi. Většina voličů zvolila skutečně důstojného zástupce lidu — Bimba z Vysočiny. Kníže — zástupce lidí — prohrál o zhruba deset procent. Co nám toto číslo vypovídá o psychice našeho národa? Výpověď je tristní. Slouhovitost byla čtyřiceti lety bolševismu našemu národu implantována hluboko pod kůži.

 

Zatímco Schwarzenberg byl ztělesněním vlastní odpovědnosti za život i věci veřejné, levičák Zeman je zastánce regulace, nařizování a státního dozoru pokud možno ve všech oblastech lidského života. A to je podle všeho důvod, proč vyhrál. Náš národ totiž má z odpovědnosti za vlastní život strach. Je přece mnohem pohodlnější dělat, co nám řeknou, než něco vymýšlet sám! A tak většina voličů zvolila levici — ty, kteří budou dirigovat a zasahovat do čehokoliv, co je napadne.

 

 

Většina voličů upřednostnila paternalismus, kontrolu, řízení a státní dohled před zodpovědností za vlastní i veřejné věci, iniciativou a podnikavostí. Rabství českého lidu prostě zvítězilo. Je pohodlnější být manipulovaný otrok než svobodný jedinec, protože svoboda rovná se iniciativa, zodpovědnost a angažovanost. A toho se ona většina českých voličů bojí jak čert kříže.

 

Takže jediným skutečně výrazným posunem proti prezidentování Václava Klause bude, že novému prezidentovi hradního šaška nebude dělat z opice nepocházející Hájek, ale z Rodné Strany pocházející Šlouf. A vzhledem k vysokému věku nového prezidenta je možné, že v příštích volbách už nebude kandidovat. A tak Zemanovi voliči konečně dostanou příležitost zvolit si prezidenta, jakého si opravdu zaslouží: Miroslava Štěpána!