Aleš Juchelka byl jedním z poslanců ANO, kteří spolunavrhli povolení kuřáren v hospodách, ale následně hlasovali proti

Aleš Juchelka byl jedním z poslanců ANO, kteří spolunavrhli povolení kuřáren v hospodách, ale následně hlasovali proti Zdroj: Profimedia

Komici roku: Poslanci ANO hlasovali proti kuřárnám, které sami navrhli. Dostali totiž „kouř“ od Babiše

V hospodě si nadále cigárko nezapálíte. Poslanci se opět postarali o všeobecné blaho a zamítli zmírnění protikuřáckého zákona, s ním i možnost vzniku kuřáren či volbu pro malé hospody, zda budou kuřácké, či nekuřácké. Dalo se to čekat. Zakazovat je svůdné, máte-li tu moc. Lidu se má přinášet dobro, nikoli svobodná volba, to si zapišme za uši.

Za komiky roku by se při inkriminovaném hlasování mohla vyhlásit zhruba čtvrtina poslanců z klubu ANO. Kdysi se pod návrh zmírnění dobrovolně spolupodepsali, nikdo je k tomu nenutil, aby následně „proti sobě“ hlasovali.

Podpisy poslanců ANO pod návrh na zavedení kuřáren v hospodách. Ani jeden nakonec pro svůj návrh nehlasovalPodpisy poslanců ANO pod návrh na zavedení kuřáren v hospodách. Ani jeden nakonec pro svůj návrh nehlasoval|FacebookPodpisy poslanců ANO pod návrh na zavedení kuřáren v hospodách. Ani jeden nakonec pro svůj návrh nehlasovalPodpisy poslanců ANO pod návrh na zavedení kuřáren v hospodách. Ani jeden nakonec pro svůj návrh nehlasoval|Facebook

Podle informací Práva totiž při jednání klubu zastánce zmírnění ostře zkritizoval šéf hnutí Andrej Babiš a klub následně hlasoval závazně, tedy proti. Dva ze spoluautorů novely — Patrik Nacher a Petr Sadovský — se z jednání sněmovny raději omluvili. Asi neodkladná práce.

Kteří poslanci hlasovali pro zamítnutí kuřáren? Podívejte se ZDE >>>

Ale co se takové trapnosti divíme, když „kouř“ od Babiše je nejspíš horší než kouř z hospody. Tím spíš, že iniciátora zmírňující novely Marka Bendu z ODS má Velký šéf hodně, fakt hodně nerad. To si to jeho poslanci ještě nezapamatovali?