zvizaný muž na stoličke

zvizaný muž na stoličke Zdroj: filipspagnoli.com

Je údajný informátor WikiLeaks mučen?

Při obraně naší západní demokracie bychom měli ohlídat, zda se náhodou my sami neměníme v cosi, před čím jsme se chtěli bránit.

Časopis The Week zveřejnil zarážející podrobnosti o podmínkách, ve kterých je držen vazebně stíhaný údajný informátor WikiLeaks Bradley Manning. Tento třiadvacetiletý americký voják je držený ve vazbě kvůli podezření, že ukradl a předal provozovatelům WikiLeaks ony tajné diplomatické depeše Američanů, jejichž zveřejnění hýbe planetárními medii už týdny a podle kterých je Putin alfa samec.

 

The Week nyní uvádí, že voják je třiadvacet hodin denně držen v samovazbě, nesmí cvičit, nesmí ani sledovat hodiny a je udržován pod vlivem psychofarmak. Tedy podmínky, které jsou součástí brainwashingu a které lze v úplnosti považovat za mučení.

 

 

Při obraně naší euroatlantické civilizace podvědomě vycházíme z toho, že naše civilizace, západní demokracie, je lepší ostatní modely fungování lidské civilizace na planetě - arabská, čínská, ruská či africká varianta. Nesmíme však zapomínat, že západní demokracie není lepší než severokorejský režim proto, že nemáme šikmé oči či máme bělejší kůži, ale proto, že máme mnohem vyšší úctu k lidské svobodě a důstojnosti. Pokud začneme systematicky mučit vězně - a Amerika od Guantanáma až po vazbu nešťastného Manninga budí dojem, že k tomu směřuje - tak nebude co bránit. Z naší civilizace tím totiž nezbude vůbec nic.