Poslankyně Klára Slámová měla ve Sněmovně premiéru

Poslankyně Klára Slámová měla ve Sněmovně premiéru Zdroj: ČTK

Advokátka Slámová: Jde o život

„Zveřejnění nahrávky je chyba, případu nepomáhá,“ domnívá se advokátka Jiřího Kajínka Klára Slámová. „ Nemluvím tím o nahrávce samotné, ale o její publikaci. Může ohrozit vyšetřování i svědky, konkrétně dotyčného muže v nahrávce, na životě, “ reagovala advokátka ještě v noci esemeskou.

 

„Ve shodě se svým klientem se domnívám, že zveřejnění informací, které inspekce šetří před ukončením samotného šetření, může vést jen k poškození celé věci, potažmo klienta. Ostatně totéž vám napsal v dopise, který jste minulý týden v Reflexu zveřejnili.

Chceme vyčkat závěru šetření Inspekce ministra vnitra, neboť čím více nových skutečností k možnému obnovení případu bude, tím lépe. Jde o život člověka, Jiřího Kajínka, protože ten, jaký nyní má, není k žití. Tohle by si měl uvědomit každý, kdo chce skutečně Jiřímu pomoci.“

 

Ještě v noci jsme požádali Kláru Slámovou o rozhovor a ona nám ho obratem poskytla. Právě čtete výňatky z něj týkající se zveřejnění nahrávky na webu Reflexu. Klára Slámová v rozhovoru reaguje na poslední aktivity webu na podporu Jiřího Kajínka i další mediální výstupy v Kajínkové kauze. Hovoří v něm také o včera zveřejněné zprávě o dalším návrhu na obnovu soudního řízení v případu:

„Návrh na obnovu řízení jsme dosud podali pouze jednou. U soudu bylo předloženo přes třicet nových důkazů a skutečností. Návrh byl přesto zamítnut. Nyní doufáme, že v průběhu několika příštích měsíců se podaří návrh podat znovu,“ říká Klára Slámová.

 

Více v příštím čísle Reflexu a na stránkách www.reflex.cz