Zprávy
christof
0
na "bych měl mít správně" se nehraje, počkejte se soudy o obtížnosti až na výsledky
hele třeba mě přišla matika naprosto primitivní (teď sem maturoval z matiky normálně a byla to haluz - za dvě) ale když sem doučoval kámošku, tak sem zjistil, že pro ni státní matura z matiky je skoro neřešitelná. Nechápe nic. Ono to má asi jenom rozdělit ty co sou úplně blbý od těch, který jsou o trochu míň blbý... a já si namlouval, že to bude mít úroveň 

Taky jsem "prodělal" zkušební státní maturitu a byl jsem zklamán. Do tohoto se po tolik let vrážely miliardy?! Byl jsem strašen už od základní školy, že už budeme mít po ***i a pak toto. Jsem zvědav, jak s výsledky naloží. Má úcta.
Myslím, že to co se po nás chce v literatuře je dostatečný a já osobně bych ještě ubral.Je to naprosto zbytečnej předmět, kterej bude lidem co se mu nechtěj po maturitě dál věnovat, naprosto k ničemu.Navíc to není jenom o tom přečíst 20 knížek a pak o jedný kecat.Aspoň teda naše profesorka bude chtít abysme to dílo zařadili do doby ve který bylo napsaný a vysvětlili co je pro tu dobu z literárního hlediska typický.Takže se musíme učit literární historii, něco o autorech a pak to použít.Profesoři maj video, kde je natočený to, jak by asi měla ústní maturita vypadat, podívej se na to a uvidíš, že to tak lehký nebude.
Určit dobu, ve které dílo vzniklo! Pojďme do ulic, tady končí všechno!

..takže ty si můžeš vybrat knížky který jsou zfilmovaný, kouknout se na to, z netu stáhnout čtenářskej deník, do něj někam narvat ke každý publikaci dobu kdy to bylo napsaný, kde, kým a za jakejch okolností....a stejně máš pocit, že jdeš dělat nějakej ultra masakr???Jakože jasně, že se každej maturity bojí, ale přečti si co píšeš..jasně píšeš, že po Tobě vlastně skoro nic nechtěj..nechaj Tě vybrat si jen část (Tím myslím těch 20 knih, kdyby to nebylo jasný....)toho co ses měl naučit za ty 4 roky a ty o tom tady píšeš, jak kdyby se zbláznili...no vlastně jo, zbláznili..ale obráceně než si ty myslíš..