Život a styl

Zpět na článek

Islám: Bič boží dopadá na české ženy

167 komentářů

ksatrijec
13. září 2010 • 12:45
http­://in­fo.pr­avda­oisla­mu.cz­/index­.php/2­006/02­/26/co-muslimy-neurazi-kamenovani-zen
effe
24. září 2010 • 20:09
ano, ten web znám a čtu si v něm.....a co... co je to PRAVDA vlastně, kord troufale přišita v názvu k islámu.. vše je relativní. alias zrovna potvrdili Einsteinovu teorii v praxi atomovými hodinami nádhera. když budu žít po celý život o 30cm nad zemí, budu za 79let skutečně mladší než mé dvojče - o necelou sekundu. úžasné, nemyslíte? gravitace působí, jsem nadšena.
ale zpět k thémě, jak už jsem tu psala, já osobně věřím, že existují místa, která se zajídají samotným muslimům, resp. těm okolo. já taky nemusím belfast a spol. co na sebe hází kamenama ve jménu mého Boha směšné můj Bůh by tohle nikdy nechtěl. a proč to dopustil, ptají se lidi furt jak děti - byť ono to dopustili samotní lidé, Bůh si může akorát tak říct co těm "mým dětem" zas hrabe. Co se přírodních jevů týče, přírodě neporučíme, a ani bych se nedivila, kdyby už se chtěl Bůh naštvat a vymýtit nás "bio", páč složitost naší společnosti je neuvěřitelná. Což je ...evokující kolaps,nemyslíte?
atacama
9. září 2010 • 11:59
Myslím, že říct, že článek je poněkud jednostranný (viz vodnivila) je slabé slovo - on je hodně jednostranný, napsaný tak, že názory a zkušenosti dané ženy jsou vydávány za obecně platné pravdy o islámu a muslimech. O úrovni článku svědčí už to, že správně nejsou ani základní údaje o islámu, jinak by tam nemohl být nesmysl typu ´islám je jeden neměnný, sunnitský.´ Přitom běžný občan ČR, který se vůbec nezajímá o islám, ale sleduje zprávy, ví přinejmenším to, že muslimové se dělí na sunnity a šíity. V odborných pracích orientalistů se pak uvádí další dělení na řadu odnoží i to, že islám není uniformní blok a že tím pádem muslimové jsou dost různorodá skupina a nejde o nich moc mluvit všeobecně - tak jako křesťanství není jedno a pod pojmem křesťan se může skrývat dost odlišných věcí. Je pak otázka, čemu v článku vůbec věřit, když se autor nenamáhal zjistit a ověřit ani základní fakta....
kassandra
21. září 2010 • 18:58
Tak si vezmi muslima a vypadni do Arabie, hňupe!
vodnivila
9. září 2010 • 10:52
A co chcete, cenzuru? Ten článek je opravdu poněkud jednostranný (reflex jde v poslední době dost po senzacích), ale Islám a život muslimů má své stinné stránky, tak se bude psát i o nich. Tady nejsme v muslmské zemi, kde se o Islámu nesmí špatně mluvit a kritika je značně omezená, leckde za ní hrozí i smrt. Máte spoustu možností k tomu něco říct, třeba právě tady na těchto stránkách a i jinde. Můžete napsat jiné články, ovlivňovat veřejné mínění.
Ale je třeba se smířit s tím, že negativní názory vždy byly a budou, své by o tom mohly vyprávět křesťané, jiná náboženství a i ateisté. Nakonec se podívejte, co se v muslimském tisku občas píše o židech, něco takového by se v Evropě vytisknout ani nedalo.
Muslimové by se asi měli smířit s tím, že tady se servítky neberou (viz karikatury Mohameda), pokud chtějí cenzuru, tak jediná možnost je bydlet v muslmské zemi a to vás nevyháním, jen to tak je.
pandajosef
9. září 2010 • 03:40
Islám přináší nepříjemná omezení, ale zase tak strašné to není. Tak se prostě zdobený šátek nenosí - její starosti na mou hlavu. Kdo se nechce přizpůsobovat měl by počítat s tím, že problémy mít bude ať je kdekoliv. Ono my jsme také omezováni na svobodě a přizpůsobujeme se buď pod nátlakem a jsme nebo nejsme si ho vědomi nebo že s omezením souhlasíme. Namátkou jmenuji několik našich omezení: nesmíme parkovat kde chceme, na veřejnosti se nedrbeme v zadku i když se chce, v metru se nejí, třídíme odpady a tak by se mohlo pokračovat
kassandra
21. září 2010 • 19:00
Bože, ty jsi ale užitečný IDIOT!
effe
24. září 2010 • 19:57
Pandojosefe, krásně řečeno. Taky člověk může mít všechno pozlátko okolo, ale plytký život de facto o ničem, anebo to taky může být bezvýznamná šedá téměř kostelní myš a vést život velmi bohatý. Není nad pokoru a skromnost, byť se nenosí
zalesak4
8. září 2010 • 17:26
http­://be­rrou­che.bl­og.id­nes.cz­/c/154­268/Bla-bla-bla-Jedna-pani-povidala-a-Reflex-napsal.html
http­://man­zelka­.blo­guje­.cz/86­2129-musim-se-rozvest.php
http­://di­arto­va.bl­og.id­nes.cz­/c/154­000/Is­lam-Bic-bozi-dopada-na-ceske-zeny.html
http­://di­arto­va.bl­og.id­nes.cz­/c/154­113/Mus­limky-jsou-chudinky.html
martinkonvicka
8. září 2010 • 18:52
Holky jsou poněkud rozčarovány, že jim někdo nadzvedl pokličku.