Zprávy

Zpět na článek

Pákistánské povodně: Katastrofa ve stínu

7 komentářů

jip123
23. srpna 2010 • 11:20
Stát, který si může dovolit jednu z největších armád, vydávat obrovské sumy na zbrojení a vývoj jaderných zbraní, jistě dokáže svým obyvatelům pomoci sám. Já tedy nepřispěju.
zemekf
23. srpna 2010 • 09:30
pochybuju o nějaké větší pomoci ,,rozvinutého světa,, Pákistánu.
1, Muslimské země to nemají dobrý u běžných obyvatel, jsou to voliči a voliče si moc rozházet nikdo netroufne.
2, Země která má jaderný válečný program je určitě na takové úrovni, že se o sebe dokáže postrat sama.
3, Máme dost svojich starostí.
vonrammstein
21. srpna 2010 • 10:50
by bylo taky dobré zmínit, že před pár lety už do Pákistánu při jiném průšvihu značná podpora šla, pokud mě paměť neklame, přesahovala 300 milionů USD. K potřebným se nedostal doslova ani cent, všechno rozkradla vláda. A vy se divíte, že se tam nikomu nechce posílat další peníze?
motr
22. srpna 2010 • 14:26
nevím přesně co to mohlo být za akci a zní to bohužel velmi reálně..ale je třeba uvádět kompletní informace zejména o české formě pomoci.

Do systému pomoci charity bohužel nevidím, ale co se organizace Člověk v Tísni týče, tak je výhradně orientovaná na konrkétní pomoc - tedy aktuálně tam operuije např. výborný koordinátor Tomáš Kocián (afghánské mise, ...) a za spolupráce mimojiné místních lidí se snaží maximálně efektivně usměrňovat pomoc a tok peněz. je tam s ním samozřejmě finanční manažer a to právě proto, aby se tok peněz vyhnul jakýmkoliv prostředníkům. Nedůvěra mi příjde skutečně velmi pochopitelná, řešením je prosté informování se o konkrétnostech.
vonrammstein
22. srpna 2010 • 15:12
Narazil jsem na tu informaci nedávno, jenom si nemůžu vzpomenout kde. Zkusím to dohledat.
zemekf
23. srpna 2010 • 09:33
člověk v tísni nařčení z politiky

http­://www­.blis­ty.cz­/2010/­8/6/ar­t53870­.html
motr
23. srpna 2010 • 10:27
není to až tak horká zpráva..znám koordinátorky příkladem na kubě a ano ta činnost je skutečně nelegální, dokonce existuje na havaně vyhláška zaměřena přesně na US a čechy, která říká, že kdykoliv se ubytuje jakýkoliv čech, je nutné to nahlásit na policii.a činnosti samozřemě v tibetu, barmě..dříve také čečna, kosovo přirozeně, že jsou vzhledem k tamějšímu režimu politické a mnohdy skutečne ilegální. vnímám to asi jako největší kontraverzi čvt - jejich program na podporu lidskýh práv. potkávám poměrně velikou skupinu lidí, která se k tomu staví negativně. ačkoliv je absurdní považovat to za šokující informaci, ty mise s tím rizikem byly samožrejmě zorga­nizo­vány­..vn­ímám to veskrze jako pokus o vyvolání atrakce..amnesty international - organizace přísně orientovaná na podporu lidských práv postupuje obdobně a není to skutečně militantní ani invazivní řešení - alespoň doufám.