Archív

Zpět na článek

Vodní dýmka - cesta k závislosti

25 komentářů

ivusisko
28. června 2010 • 20:29
je už totálny magor , bohužial . A to bol svojho času moj najoblúbenejší redaktor ... alebo , žeby som sa zmenil ja ?
jankonecny
17. června 2010 • 22:42
V životě jsem neslyšel, že by někdo trpěl fyzickou závislostí na nikotin kvůli kouření tabáčků přes vodní dýmku. Důkazem by měli postačit čajovníci, kteří během směny připraví a roztahají několik desítek vodních dýmek a žádnou závislostí netrpí...

Tvrdit, že vodní dýmka je předstupeň k cigaretám je dle mého názoru stejný blábol, jako že marihuana je předstupeň k tvrdým drogám!
demontormen
5. července 2010 • 10:46
ve vodní dýmce, stejně jak v bongu, se kouř zchladí, ztlačí a potom v plicích slušně kondenzuje, navíc u vodní dýmky to svinstvo inhalujete dost dlouho... Sám sem tak začal kouřit, nebýt vodní dýmky, nikdy bych se nedostal k tabáku.
s.sanny
10. října 2010 • 13:10
Chápu tedy správně, že před tím si cigarety nekouřil. Potom nechápu jak můžeš tvrdit, že nebýt vodní dýmky tak bys nikdy nezačal kouřit. To nevíš. Navíc já vodní dýmku kouřím pěkných pár let a i když jsem cigarety hodně krát ochutnala, nikdy mi to nechutnalo a už vůbec jsem s kouřením nezačala. Člověk by si měl sáhnout do svědomí, proč vlastně kouří a co mu to dává...ne to svádět na to a tamto. Člověk si svůj život vede sám.
chachara
17. června 2010 • 05:05
Aby se JXD zbavil zavislosti na retkach,musel by si to nejdriv poprehazovat v hlave,teda jako kazdej, kdo chce nechat koureni.Pak to de samo ;-)
marpes
6. června 2010 • 16:41
by mě zajímalo, proč musí JXD za každou cenu démonizovat všechny drogy kromě marihuany? Trochu laciný a pokrytecký přístup, plivat na vše ostatní, aby ta marihuana pak vypadala neškodnější při srovnání. Je to hluboce antiliberální přístup, přitom se snaží vypadat, že prosazuje právě liberalizaci. Kdyby o tom rozhodoval JXD, byla by legální jen marihuana, tabák a alkohol by byl zákázaný, a za k a p by se rovnou střílelo
s.sanny
10. června 2010 • 16:35
No a to je přesně jádro problému Pár známých co tu v Brně dost hulí a vyznají se v tom mi na tento článek řekli jednu docela nepřekvapující informaci. Tady náš pan autor totiž s tou trávou má asi větší dočinění než si myslíme...;-) proto tolik propagace...;-)
marpes
6. června 2010 • 16:33
aromatizovaného tabáku opravdu rizikové není, a už vůbec ne návykové. Ani to kuřákovi nenahradí dočasně cigaretu. Jde spíš o takový rituál, a znám jen jednoho člověka, který by si na šíše ujížděl. Ale nejde o drogovou závislost, jako spíš o jeho image a životní styl. Přirovnal bych to spíš k doutníkům a fajfce, než k cigaretám a marihuaně. Pokud vím, není to ani věkově omezeno.
jankonecny
17. června 2010 • 22:37
Dýmkové tabáky jsou (jako všechny tabákové výrobky) prodejné od 18 let...
hawwwky
4. června 2010 • 23:00
Nemůžu nereagovat na takovou snůšku hloupostí vydávaných zde za osobní moudra...Občas by stálo za to,zamyslet se nad svými výlevy inteligence,než je zde vypustíte!Sice to krásně zní,že dýmku si člověk nedá tolikrát co cígo(viz adlik),ale autor článku zde evidentně naráží i na původní uživatele,což jsou dost silní závisláci,na tom vašem "společenském posezení"...Stačilo by si zjistit,kolik z nich končí na raka(ale to už je moc práce,že?Koho by zajímala úmrtnost v arabských zemích).Další věc je(určeno nekuřákům),že tabák do vodní dýmky,má s cigaretovým společné asi jen jedno-DEHET.A to celkem vysoký obsah!Takže nekuřákům se rak taky nevyhne,ať to filtrujete přes jakýkoliv svinstvo zde zmiňované.A ti co tu nevidí riziko(i když rozhodně nehodlám šišu hanit(je to skvělý vynález-těch údajných teroristů),zkuste použít mozek a spočítejte si,jak dlouho se drží kouř z cigarety a z dýmky!Nepoměrně delší doba to,ke vstřebání jedovatých látek do těla...SNAD TU BUDE VÍC MOUDRÝCH LIDÍ JAKO S.SANNY A NE PSYCHICKY LABILNÍCH JEDINCŮ,SMAŽEK,CO SVŮJ SKLON ČUCHAT TOLUEN AJ. TAK RÁDI HODÍ TŘEBA NA TABÁK Z VODNICE A vrchol je to,že dotyčný jen potvrzuje má slova svou náhražkou smažení-bohem a pařením her-FAKT DEBILISMUS ! ! ! To už jsme tu jednou poslouchali o trávě,že je to startovací droga nutně vedoucí k heroinu....!Ještě že tabák tenhle stát umí tak dobře zdanit,že ho nikdy nezakáže.Takže ať si ogijist nacpe frňák,pomodlí se a jde radši pařit dál... A já fandím těm,co si jako nekuřáci dovedou užít šišu při posezení s přáteli a u dobrého čaje