Zprávy

Zpět na článek

Nikdo nechce plošně monitorovat provoz na internetu, říká právnička Petra Žikovská v rozhovoru pro Reflex

13 komentářů

kvetahana
19. února 2012 • 01:13
Míním tím čím dál zvyšujícími se požadavky všemožných agentur přiživujících se na autorských právech. Ať si hlídají veřejné produkce a nelezou nám do soukromí. Neoprávněné šíření ,či zasahování do soukromí, nebo narušování výchovy je trestným činem již dnes,na to nových paktů netřeba.
A vězte, že úřady časem, v rámci své nesmyslné agility, ACTA zneužijí.
placirkabodlo
17. února 2012 • 11:32
http://eur-lex.e­uropa­.eu/L­exUri­Serv/L­exUri­Serv­.do?u­ri=CE­LEX:62­010CJ0­360:CS­:HTML

takze za ten jeji smirovaci software, o kterem vysmata soudruzka agentka stassi "nechce moc mluvit", bude snad sedet vedle sveho kolegy standy grosse. prca ze

http­://www­.csfd­.cz/fil­m/2221­73-zivoty-tech-druhych/

kvik kvik
placirkabodlo
17. února 2012 • 11:28
Závěrečné rozhodnutí Soudního dvora EU (celý text)

Z těchto důvodů Soudní dvůr (třetí senát) rozhodl takto:

Směrnice Evropského parlamentu a Rady:

– 2000/31/ES ze dne 8. června 2000 o některých právních aspektech služeb informační společnosti, zejména elektronického obchodu, na vnitřním trhu („směrnice o elektronickém obchodu“);

– 2001/29/ES ze dne 22. května 2001 o harmonizaci určitých aspektů autorského práva a práv s ním souvisejících v informační společnosti a

– 2004/48/ES ze dne 29. dubna 2004 o dodržování práv duševního vlastnictví,

vykládané ve vzájemném spojení a s ohledem na požadavky vyplývající z ochrany příslušných základních práv, musí být vykládány v tom smyslu, že brání tomu, aby byl vnitrostátním soudem ve vztahu k poskytovateli hostingových služeb vydán příkaz zavést systém filtrování:

– informací ukládaných na jeho serverech uživateli jeho služeb;
– který se vztahuje na všechny tyto uživatele bez rozdílu;
– preventivně;
– výlučně na vlastní náklady a
– bez časového omezení,

způsobilý identifikovat počítačové soubory obsahující hudební, filmová nebo audiovizuální díla, k nimž navrhovatel údajně vlastní práva duševního vlastnictví, za účelem blokování zpřístupňování uvedených děl veřejnosti, pokud je jím porušováno autorské právo.

Z textu výše vyplývá potenciálně velmi zajímavé poselství. Místní soud nesmí nařídit provozovateli, aby sám kontroloval data uživatelů a to i kdyby se jednalo o audiovizuální dílo, které skutečně porušuje autorská práva.
placirkabodlo
17. února 2012 • 11:28
to jiste mysli uprimne, jako jeji kolega standa gross (ze se oba dva pri tech prasarnach culi jak pica je signifikantni).
nema smysl rozebirat ty kecy, ze se nebude celoplosne smirovat a ze OSA se vlastne plati jenom par korunek - kdyby to stanku rekla mi, tak ji na miste bud pobliju, nakopu do kouli, a nebo jak se rika na fotbale - mrtvy pravnik, dobry pravnik(politik, prase), ze.
takse bych te nadsene svazacce chtel neco ukazat:

http­://www­.zive­.cz/cl­anky/­soud-eu-nikdo-nesmi-nutit-weby-aby-filtrovaly-obsah/sc-3-a-162394/default.aspx
lpg73
17. února 2012 • 05:49
Bodejť,prostej lid se musí již mnoho století chránit před škodlivejma myšlenkama,naprosto stačí když se ve zprávách dozví jak velkou houbu našel pan Karel z Plzeňska.

Přitažlivé právničce bych položil pouze jedinou otázku: Jistě za svůj život přečetla velkou řadu knih. Z jejího zapálení pro ochranu duševního vlastnictví předpokládám,že si všechny jistě řádně zakoupila,má tudíž od nich pečlivě uložené účtenky a její domov připomíná národní archiv?

Asi né,že?

Tákže vítej na palubě,přitažlivá korzárko!

A ještě taková drobná,čecháčkovská myšlenka,co když bude někdo "nepohodlnej". Nabourat wifinu zvládne dneska každej 15ti letej,pak stačí odeslat 3 soubory a internet game over?

Co v případě,když budu využívat doma internet pro práci a můj nezletilec něco zkopíruje,tak odstřihnou celou rodinu na doživotí a já sem bez práce? Čili si zavedem doma tvrdou cenzuru a nezapnou si ani nintendo?

"Největším nebezpečím pro internet je stát!" Ondřej Neff
vonamula
17. února 2012 • 19:20
svatá pravda. Princezna by místo obhajování represe měla vymyslet, jak dostat hudbu (filmy) k lidem jinak, než na placce za 500,-. Doba, kdy si velká vydavatelství mohla diktovat podmínky jsou pryč.
poool
16. února 2012 • 22:24
toho píseň zpívej, koho zajímá, co si myslí tahle dáma ?
Ta si nepřekvapivě myslí, za co je placená.
pavel07
16. února 2012 • 15:56
Prostě nastává konec světa, tak jak ho známe a ti lidé, co jim po dlouhá desetiletí okolnosti dovolily se živit nějakým způsobem, teď budou muset dělat něco jiného. To že se zavedl nějaký koncept autorských práv apod. není nic nutného a nevyhnutelného a nějak objektivně správného-je to jen společenská konvence-dohoda, která po nějaký čas z různých důvodů fungovala-no a teď to bude prostě jinak, protože ty okolnosti se změnily. Pokud to bude mít za následek to, že 99 procent lidí ze zábavního průmyslu začne dělat něco pořádnýho, možná nakonec bude na světě líp, neříkejte mi, že ta záplava AV produktů bude někomu skutečně chybět!
cartouche66
16. února 2012 • 16:06
Přesně tak to je! Rozvoj výrobních sil (vědy a techniky determinuje společenskou nadstavbu (zákony, morálku, politiku) a nikoliv naopak!
pavel07
16. února 2012 • 16:35
No tak to bych byla zase opatrnej, myslím, že to jsou spojený nádoby, který musí být v rovnováze, no ale v tomto případě to prostě vypadá, že nějaké to kolektivní vědomí či povědomí-prostě ten spodní neviditelný proud nějaké podstatné většiny lidstva, který ovšem je tím hlavním hybatelem toho, co je a bude, se posunulo někam, kde ten současný koncept prostě nefunguje. Já to vidím na mojí 19letý dceři. Ona naprosto nevnímá rozdíl mezi tím, když si na webu najde otvírací dobu knihovny neb úřadu a tím, že si pustí na webu nějaký film, nebo stáhne písničku-pro ni to je prostě informace z webu jako každá jiná.