Zprávy

Zpět na článek

Jako první opouští potápějící se loď její kapitán!

13 komentářů

placirkabodlo
tak tak, a dekuji, na revans preji krasny den, a uz du na kute
grimm
Ano, sprosté slovo z člověka lumpa neudělá, ale sprosté chování, to ano. Sprosťárny se vztahují na chování a nikoli na slova. Když posádka naskáče do záchraných člunů a nechá chladnokrevně utopit všechny děti - to už lze nazvat sprosťárnou!
Placirkabodlo přeji vám dobrou noc
placirkabodlo
avsak sproste slovo ze slusneho cloveka lumpa neudela, ale nemel by asi picovat furt
grimm
Pane kolego Placirkabodlo. Citujete zde správně transparentní ukázky naprostých lidských selhání. A to tak má být. Každý člověk z nás má za určitých okolností strach. To je bezesporu. Neexistuje však situace, kdy by nemohl slušný člověk zůstat slušným člověkem. Jde jenom o to nebát se příliš a hlavně neselhat.
placirkabodlo
http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=qVmZ­HlnWR2­E&fe­ature=­endsc­reen&­NR=1

jeste trochu ze zakulisi politiky (zaber s polivcickou vysel paradne). klaus se procpe vsude, i kdyz ho normalni clovek nikde nezve, ale samozrejme, ze napr. prasokrysa dobes ho ma ve velke ucte. no nic, zasmal jsem se, ted jdu zase strizlivy blejt. omlouvam se, ale nejak me z toho davi.

dyt se na tu troubu sprostou podivej:

http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­featu­re=en­dscre­en&NR=­1&v=Dr­6XrAH­CVH0

..to i ten kapitan je po tomto hrdina, ze alespon tem mrtvym nenadaval, ze neumi plavat.
placirkabodlo
jedne kryse pomohli ti bolsevici na hrad. po 89! bracho.a ta krysa zdrha, ale jenom myslenim k moskve a k vlcimu doupeti. jinak si dal lebedi a zasira presne jako bolsevici. kdo by to byl byval prognostikoval. ...treba karel kryl. a myslim, ze tady politicka katastrofa je, protoze tu pomalu zadny politik neni (v pravem slova smyslu, ne ten bolsevicky hnus, co tu mame, od grosse az po langera, nebo krestanske fanatiky, nebo ...) du blejt. dostal jsem politickou nemoc. nezdrham, jdu. udelam to, splachnu .... a podivam se zase, co na to politici:

http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=jz9w­0wv9EBw
placirkabodlo
myslis treba ozraleho hokejistu Lubinu, ktery zabil srejbrova tatu autem, pak zdrhl, schovaval se, a toho cloveka, ktereho naboural, tam nechal umirat (zadne volani zachranky, ZBABELY UTEK) a par let na to se ten ozraly *** nechal vysmaty fotit v tricku - super driver - jako trener hokejistu brna, misto aby dozivotne vytiral hajzliky v krimu.

nebo myslis kluka na motorce, ktereho srazila pica autem, protoze nedala prednost, a pak tam hystericky hulaka, ze ona za to nemuze! a ten kluk, ktery nemel cas na tvoje vydychat se, natoz pryc od tama, protoze prisel o nohu, a musel zastavit krvaceni aby prezil!
ten kluk prezil a jezdi dale. kolik ta hystericka tupa pica, po tom co se v klidu v obyvaku vydychala, jeste zmrzacila, nebo zabila lidi netusim. ale pud sebezachovy mi rika, ze uz nikdy NESMI ridit, protoze bud ona nebo my.

nebo ozraly *** (ridic z povolani) zabije spolujezdce (nemel s ozralym jezdit) a pak jeste breci, ze to je jeho prace, ze prece nemuze prijit o ridicak.

pud sebezachovy ti dopomuze byt nadclovek. ale tou prasokrysa nikdy nebude. a prave v techto momentech po poznas 100%.

ten kdo za to mohl lhal a zdrhl a zase lhal. jeho emoce me ted VUBEC nezajimaji. a ty mrtve uz vubec ne. chyby dela kazdy, ale toto nebyla nahoda. to byla arogantni zhovadilost.
grimm
Bezesporu máte pravdu. Na druhé straně by se měl člověk ovládat a dodržovat určitá morální pravidla. Jako například v případě potopení Gustlloffa. Naskákat do záchraných člunů a pozorovat nečinně jak takřka všechny děti jdou pod vodu není pud sebezáchovy nýbrž extrémní zbabělost a nezodpovědnost.
zemekf
Pud sebezáchovy je silnější jak vaše oprávněné rozhořčení v teple obyváku u laptopu. Už ste kapali? Měli ste aspoň havárku? Vůbec mě nezajímalo co ti ostatní, JÁ já a zase já, pryč od tama, vydýchat a teprve potom sem začal myslet a zajímat se o ostatní.
grimm
Já bych zde opakoval Jana Berwida-Buquoye: "Krysy opouštějí potápějící loď jako první!" Myslím si, že je tomu tak všude - i při politických katastrofách. Po únoru 1948 utekla na Západ většina těch, co komunistům pomohli k moci.