Zprávy

Zpět na článek

Dnes se koná pohřeb Ivana M. Jirouse. Praha ho pochovala již ve čtvrtek

9 komentářů

Uživatel_133323
22. listopadu 2011 • 08:44
A) Jirous byl světec, jehož pohřeb trvá pátý den v kuse
Reflex žije už jen z minulosti

B je správně
novakjiri1239
20. listopadu 2011 • 01:46
..."Zůstala po něm spousta dobře odvedené práce" zaradit i informaci o pohlavnim zneuziti dvoulete divky, za ktere byl pan Mistr v roce 1996 pravomocne odsouzen?

http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=z9Y3­zmiw­lW4
xviktorie
19. listopadu 2011 • 09:21
Moc hezky napsáno, všechno to sedí, tak nač další patetické řeči...Mě kromě Labutích písní berou nejvíce Magorovy dopisy z vězení, je tam všechno, tak si jdu číst.
von.rammstein
21. listopadu 2011 • 00:04
sendyman
19. listopadu 2011 • 08:17
Kde jsou kulturymilovní čtenáři, kterejma se před pár lety RX jenom hemžil? Tak já to načnu (a nejspíš taky skončím! ).
Osobně mě hudebně Plastici nijak nenadchli - vlastně taková srágora, spolek lidí, co se nenaučili hrát pořádně na svůj nástroj. V normálním světě by po nich ani myš nehrábla, za totáče byli "underground" a světýlko na konci tunelu. Nikdy bych je za normálních okolností neposlouchal, ale je dobře, že tu tenkrát byli. Ve správnou chvíli na správným místě.
Ale páně Magorovo verše, pokud já to dokážu pochopit, ty se mi často líbily...
Dobrý spočinutí!
r.ricny
19. listopadu 2011 • 10:52
vážený pane sendymane, bohužel jste se pravděpodobně i Vy stal obětí komunistické propagandy. Asi se Vám bude zdát mé tvrzení odvážné až drzé, ale vše rád vysvětlím. Já sám jsem kdysi Plastiky vnímal jako "ty co zpívají proti těm bolševikům" nijak zvlášť jsem je neznal a mluvit o nich, jsem bral jako vzdor- generační i politický. Až později, vlastně až po revoluci (kdy už to nebylo třeba) jsem je začal více poslouchat a zajímat se o jejich příběh. Spoustu svých přátel jsem se snažil získat na svou stranu a popravdě moc se mi to nedařilo (a byli to rockeři kovaní). Každý sdílel stejný názor jako Vy (vždyť ani neumí hrát a nebýt charty tak po nich ani pes neštěkne). Vše do chvíle než jsem je pracně přemluvil jít na koncert. Reakce - vždyť je to normální bigbít. Dlouho mi vrtalo hlavou, proč se tomu každý tak bránil. Nakonec mi z toho vyšla známá věc, kterou znal i Dr Goebells, že 100x opakovaná lež se stává pravdou. A že ten bolševik to fakt uměl a že i lidi, kteří si s nim nijak nezadali byli těma bludama ovlivněni. Mám opravdu mnoho příkladů přátel,které mi tuto mou teorii potvrdily.
Ale protože se článek týká Magora, bez kterého by Plastici nikdy nebyli to co Byli a jsou (stačí si přečíst jeho "Pravdivý příběh Plastic People") musím mu touto cestou poděkovat mimo jiné i za to že se mu podařilo, i prostřednictvím The Plastic People of the Universe, " z*** jednu generaci".
Magore doufám, že jste s Mejlou to setkání pořádně oslavili!
PS : A i na ty nástroje se nakonec naučili hrát
panlachtan
xviktorie
19. listopadu 2011 • 12:59
Nechtělo se mi to po sendymanovi vyvracet, ale naprosto s Vámi souhlasím.
sendyman
19. listopadu 2011 • 16:56
Mýlíte se ovšem v jednom. Já nemluvím na základě bolševické propagandy, ale vlastního názoru. Jejich tvorbu znám (a znal jsem už tenkrát), znám i "Pravdivý příběh PPU", na koncertě jsem byl už tenkrát, dokonce s nimi seděl u jednoho stolu v hospodě v Radotíně u nádraží.
Mě prostě hudebně neuchvátili, můžu mít ten názor, ne?. Jiná věc jsou Magorovy verše.
r.ricny
19. listopadu 2011 • 17:39
Samozřejmě,že můžete mít tento svůj názor. Jsem rád, že se v tom mýlím. neboť jsem s mnoha vašimi příspěvky do diskusí souhlasil (sám se diskusí moc neúčastním). Chtěl jsem jenom na Vašem příkladu popsat, pro mne smutnou zkušenost, s povědomím lidí o fenoménu PPU.

s pozdravem panlachtan