Komentáře

Zpět na článek

Zdaňme prasárny a nechme hypermarkety prodávat, co chtějí

18 komentářů

torinese
23. října 2011 • 23:13
No jasně,že mají jiné složení! Žijete snad na Marsu? Vždyť se o tom píše ve všech novinách. Já jsem v Itálii žila a tu zmrzlinu jsem si kupovala, takže stoprocentně vím, že v téhle zmrzlině prodávané pro "západní" zákazníky rozhodně není rostlinný tuk, ale smetana. Ta chuť je pak úplně jiná. Cenově vyjdou přitom nastejno. Češi si nedokážou ohlídat kvalitu, platí to i u operátorů a cen internetu. Jsou to jelita,která na sobě nechají dříví štípat!
Jirka1313
21. října 2011 • 20:12
Ale to jistě. Jde o to, že prý ty, co se prodávají v zahraničí mají jiné složení.
sendyman
21. října 2011 • 20:04
Pitomost to sice je, ale bohužel má Torinese do písmenka pravdu:
"Mražený krém s rostlinným tukem ořechový s kousky karamelizovaných vlašských ořechů."
Právě opsáno z pixly Carte d´Or...
okuk
20. října 2011 • 08:39
Kdyby lidé podobné "uzeniny" nekupovali, zmizely by ze supermarketů okamžitě. A to s tím "zlikvidováním" řezníků, to snad nemyslíte vážně. Řezníci jsou všude a v některých ulicích Prahy se člověk diví, jak se jich tolik vedle sebu uživí. V samém Berouně na náměstí je znamenité řeznictví. (aspoň bývalo) Proč nenakupujete tam?
okuk
20. října 2011 • 08:29
Obávám se, že jako mnohé jiné daně, je i tzv. "hranolková", jeden velký podvod. Záměr, na první pohled bohulibý, nepřinese v konečném výsledku žádné kýžené výsledky, kromě toho jednoho - více peněz pro státní kasu. Lidé mají totiž své jídelní návyky a pojídání sladkostí, či tučných jídel je záležitost návyková, podobná jiným, jako je na příklad kouření. A jak dobře víme, neexistuje na světě daň, která by kuřáky odradila.
Jirka1313
19. října 2011 • 19:14
No, nevím sice co volíte, ale jsem přesvědčen, že žerete daleko lepší věci, než my tady v městě vůbec můžeme koupit.
Jirka1313
19. října 2011 • 19:01
Moc se mi nezdá, že by zrovna Carte d´or a Haagen-Dazs byly jiné, než v zahraničí. Je jich tu méně druhů, protože není takový odbyt, ale že by zrovna tyto firmy dělaly pod stejným jménem nekvalitnější produkty pro nás, se mi zdá jako pitomost.
arpad
19. října 2011 • 12:50
"V pátek jsem potřeboval párky do španěláků," - Bože můj, Vy takové věci nejen jíte, ale dokonce se k tomu i veřejně přiznáváte?
"Řekl bych,že na vině je naše obliba superkrámů" - to jistě, ale v čele mašírují lidé, kteří dávají do španělských ptáčků p á r k y.
torinese
19. října 2011 • 07:38
Ale snobi na to slyší. Brácha si před časem koupil v supermarketu omylem "bio" okurku a až u kasy přišel na to, že stojí 80 korun! (v zimních měsících). Málem ho z toho kleplo. Ráda bych věděla, kde berou nadšenci pro bio zboží jistotu, že je zdravotně nezávadné. Testy se provádějí ledabyle, jestli vůbec. Preferuju namísto pochybné "bio kvality" zeleninu a ovoce vypěstované českými zemědělci, jenže na trhu je to samý vyčůraný překupník (levně koupí v obchodech a draze prodávají na ulici).
enemabagjones
18. října 2011 • 22:48
Označení Klasa se dává lecjakému šmejdu. Podobně je na tom "Bio".