Komentáře

Zpět na článek

Zdaňme prasárny a nechme hypermarkety prodávat, co chtějí

18 komentářů

okuk
20. října 2011 • 08:29
Obávám se, že jako mnohé jiné daně, je i tzv. "hranolková", jeden velký podvod. Záměr, na první pohled bohulibý, nepřinese v konečném výsledku žádné kýžené výsledky, kromě toho jednoho - více peněz pro státní kasu. Lidé mají totiž své jídelní návyky a pojídání sladkostí, či tučných jídel je záležitost návyková, podobná jiným, jako je na příklad kouření. A jak dobře víme, neexistuje na světě daň, která by kuřáky odradila.
torinese
19. října 2011 • 07:38
Ale snobi na to slyší. Brácha si před časem koupil v supermarketu omylem "bio" okurku a až u kasy přišel na to, že stojí 80 korun! (v zimních měsících). Málem ho z toho kleplo. Ráda bych věděla, kde berou nadšenci pro bio zboží jistotu, že je zdravotně nezávadné. Testy se provádějí ledabyle, jestli vůbec. Preferuju namísto pochybné "bio kvality" zeleninu a ovoce vypěstované českými zemědělci, jenže na trhu je to samý vyčůraný překupník (levně koupí v obchodech a draze prodávají na ulici).
enemabagjones
18. října 2011 • 22:48
Označení Klasa se dává lecjakému šmejdu. Podobně je na tom "Bio".
vencar
18. října 2011 • 08:40
Jsem jen blbej kluk z vesnice, ale třeba uzeniny ze zahraničí musí být napěchovány chemií, aby vydržely cestu výrobce-sklad-kamion-sklad-supermarket ne? Vůbec intelektuálům z Prahy nezávidim. Mimochodem posnídal jsem vejce od sousedky, klobásu z 5 km vzdálených jatek a chleba z místní pekárny. A ani to nebylo extra drahé. Ale je to divný, páč podle některých pisálků přeci na vesnici žerem odpad a volíme levici...
Jirka1313
19. října 2011 • 19:14
No, nevím sice co volíte, ale jsem přesvědčen, že žerete daleko lepší věci, než my tady v městě vůbec můžeme koupit.
lobineu
18. října 2011 • 06:37
Sem napište váš vzkaz! kdyby do něj nepsali takoví, jako Holec. Vzhledem k jeho kvalitě však volím "nekupovat".
torinese
17. října 2011 • 22:29
že jim ani tak nejde o naše zdraví, jako o další zdanění občanů. My se i toho zpoplatnění vzduchu přece jen dočkáme - s Kalouskem není nic nemožné. Namísto aby stát vymáhal dovoz kvalitních potravin, které nejsou speciálně upravovány pro "východní" trhy, zabývá se podružnostmi. Mně velice vadí, že jsme jako národ pokládáni za dobytek, který "spase" všechno. Ze zahraničí znám zmrzlinu Carte d´or jako výbornou , ta, jež se prodává u nás,je odporná a namísto smetany obsahuje jen rostlinný tuk. Schválně jsem se v obchodě podívala na složení super drahé zmrzliny Haagen-Dazs (malý kelímek cca za 150 kč) a opět obsahuje rostlinný tuk místo smetany. Toto pokládám za absolutní drzost , protože cena uvedených výrobků je
srovnatelná s jejich cenou na zahraničních trzích, ale český spotřebitel je za naprostého nezájmu státu odrbáván na kvalitě. Bojkotujte takové výrobky.
Jirka1313
19. října 2011 • 19:01
Moc se mi nezdá, že by zrovna Carte d´or a Haagen-Dazs byly jiné, než v zahraničí. Je jich tu méně druhů, protože není takový odbyt, ale že by zrovna tyto firmy dělaly pod stejným jménem nekvalitnější produkty pro nás, se mi zdá jako pitomost.
sendyman
21. října 2011 • 20:04
Pitomost to sice je, ale bohužel má Torinese do písmenka pravdu:
"Mražený krém s rostlinným tukem ořechový s kousky karamelizovaných vlašských ořechů."
Právě opsáno z pixly Carte d´Or...
Jirka1313
21. října 2011 • 20:12
Ale to jistě. Jde o to, že prý ty, co se prodávají v zahraničí mají jiné složení.