Komentáře

Zpět na článek

Proč se v Česku nesmí debatovat o islamismu

36 komentářů

martin_konvicka
11. října 2011 • 12:41
Islám zastavit lze - i v tuto chvíli.
Smiřovat se s tím je nesmysl - nejsem ovce, tupé subjekty dějin, ale jejich tvůrci.
Je ovšem fakt, že s defétistickým přístupem různých ostřanských se vyplní to, co říkáte. Pak ovšem beze mne, milý kolego.
janjanjan
11. října 2011 • 11:41
Ze statistik jasně vyplývá, že Islamisté nás během několika let početně převýší. A díky demokratickému volebnímu systému (více hlasů z lidu - větší moc) ovládnou politiku, právo, atd. Pak hořce zapláčou i Ti kdo prosazovali "otevřenou společnost", protože i oni sami se stanou trnem v oku islamistické diktatury.
janjanjan
11. října 2011 • 11:36
Myslím, že debata na toto téma už je stejně zbytečná, takže je jedno jestli cenzoři zakročili či ne. Za několik málo let tady budou Islamisti určovat práva, a pak nějaké svobodné debaty budou pasé. Budeme se muset všichni povinně přizpůsobit, Islám bude hlavní náboženství, bude přijato islámské právo a jakékoli námitky vůči němu budou považovány za rouhání a budou tvrdě potrestány.
atreides
10. října 2011 • 18:02
pokud vím tak celá evropská kultura je založena na křesťanských ideálech. islám s jejich aláhem do evropy nepatří a je třeba ho netolerovat,neboť netolerantní tolerovat nelze!!!!!! a kdo se nepoučí z dějin zaslouží trest. bohužel to odnesou naše děti, smutné.
torinese
9. října 2011 • 12:40
který by netvrdil, že je islám mírumilovné a neškodné náboženství, které si několik! jedinců špatně vykládá. Jak jsem tak četla diskusi studentů na VŠE, tvrdí, že tam učí samí levičáci. Takže je vaše podezření pravděpodobně oprávněné.
atreides
10. října 2011 • 18:03
Sem napište váš vzkaz!
demontormen
8. října 2011 • 08:50
jděte vysrat! Myslím že do svobody slova patří i debatování o citlivých tématech. Jestli se to muslimům nelíbí, můžou se vrátit tam domů, kde mají ještě skoro středověk.
atreides
10. října 2011 • 18:03
ostransky
7. října 2011 • 15:14
Vážený pane Jandourku,

se zájmem jsem si přečetl Váš článek věnovaný zrušení debaty o islamizaci
na VŠE. Dovolil bych si s Vámi nesouhlasit ve dvou bodech. Za prvé se
podle mě neplánovala debata, nýbrž náboženské štvaní. Možná je to silný
výraz, ale stačí, když se podíváte na Facebook ("Islám v České republice
nechceme") a přečtete si příspěvky pana Doc. Konvičky, snadno si uděláte
vlastní představu.

Neměli bychom zaměňovat kritiku islámu a muslimů s islamofobií, byť je to někdy obtížné. Používat nálepku "islamofob" a "islamofobní" bez rozmyslu jistě nikomu neprospívá, ostatně o tom, kde začíná a končí islamofobie byla napsána řada kvalitních studií. Existuje mnoho vůči islámu a muslimům kritických textů, které mohou být i pro religionistu resp. islamologa podnětné a obohacující. To však jistě neplatí pro internetovou tvorbu pánů Konvičky a Kusáka - tady se nejedná o žádné úvahy či seriozní argumentaci, nýbrž o silnou koncentraci nenávisti, vulgarity, neznalostí a demagogie, to vše okořeněné agresivitou a dle mých zkušeností naprostou ztrátou soudnosti. Už několik dnů mi díky aktivitám Ing. Kusáka a Doc. Konvičky plní mailovou schránku záplava sprosťáren. Na blogu Ing. Kusáka na Eurábii si můžete přečíst jeho duchaplné pojednání o Ostřanském a kandelábru...

Rovněž nesouhlasím s tím, že nemělo jít o obskurní
setkání - ta anoncovaná sestava (s výjimkou pana Dr. Jocha s nímž sice
názorově nesouhlasím, ale jehož osobnost respektuji) mi přijde nadmíru
obskurní. Ohledně diskusí o islámu panuje řada mýtů a často se
traduje, jak orientalisté v rámci politické korektnosti dělají muslimům
neplacené advokáty apod. Hodně jsem si v posledních dnech vyslechnul
připomínek v tomto duchu, a také o cenzuře, demokracii, nicméně jsem
přesvědčen, že rozhodnutí VŠE bylo správné a prozíravé. V této věci jsem
ostatně psal panu rektorovi VŠE - ten dopis s desítkami laskavých
komentářů naleznete na stránkách Eurábie (www.***).
S pozdravem
Bronislav Ostřansk
torinese
7. října 2011 • 16:00
Aha, takže preventivně zakážete jako za bolševika diskusi s tím, že na ni nejsme ještě připraveni. Víte vůbec, co je islám za agresivní náboženství? Multi-kulti politika je sebezáhubná. Lidi ,jako vy, ani nedopustí dialog. Jsem proti imigraci islamistů - zatím máme šanci nestat se druhou Francií, Anglií nebo Itálií. Jenom ve Francii žije podle střízlivých odhadů 5 milionů (ale spíš 6) muslimů - co to bude znamenat za pár let, si dovedeme všichni představit. Jak říkají, nemusejí s námi bojovat, sami jsme jim otevřeli dveře a teď stačí dobýt nás "vaginou". To, čeho se dopouští multikulturalisti jako vy, je přímo zrada vlastního národa. Vůbec nedomýšlíte ty strašné konce.
Byla porušena svoboda slova a já vyjadřuju s takovým jednáním nesouhlas.