Zprávy

Zpět na článek

Martin Roman odchází z ČEZ. Proč?

6 komentářů

lukreciab
http­://byz­nys.ih­ned.cz­/zpra­vodaj­stvi-cesko/c1-52866310-dalsi-spekulace-mame-dokumenty-prokazujici-napojeni-romana-na-appian-tvrdi-novinari
http­://byz­nys.ih­ned.cz­/c1-52856450-proc-martin-roman-konci-jako-hlavni-muz-cez-tady-je-sest-duvodu
Před dvěma lety byl vyfotografován na dovolené v Toskánsku v přítomnosti tehdejšího předsedy ODS Mirka Topolánka. Hlavní lobbista firmy Vladimír Johannes zase na stejném místě a ve stejnou dobu trávil dovolenou s místopředsedou ČSSD Milanem Urbanem.
Letos v létě zase trávil dovolenou v Dubaji se šéfem rozpočtového výboru Pavlem Suchánkem (ODS). "Když se dostanete na určitou úroveň, přijdete s takovými lidmi nutně do kontaktu," komentoval tehdy Suchánek dobré vztahy s Romanem.
Ten poslední výlet stojí za pozornost ještě z jednoho důvodu. Na golf do Dubaje totiž kromě Suchánka jeli ještě generální ředitel státních Českých drah Petr Žaluda, ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák, ředitel plzeňské Škody Transportation Tomáš Krsek a pak také známý pražský lobbista Roman Janoušek, přítel pražského exprimátora Pavla Béma.
Na jednom místě se tehdy sešli lidé, kteří si vzájemně zadávají zakázky za desítky miliard korun z firem ovládaných státem. Škoda Transportation totiž patří mezi největší dodavatele Českých drah (v dozorčí radě podniku seděl donedávna také Martin Roman) a obrovské obchody má uzavřené i s pražským dopravním podnikem.
Promyšlený tah
Analytik J&T Michal Šnobr se domnívá, že úplnou pravdu o důvodech Romanova odchodu se nikdy nedozvíme.
"Hodnotím to jako další dobře promyšlený tah na šachovnici, který samozřejmě vyplynul z nějakých okolností (rozestavení). Celé je to sice rychlé, ale zároveň nějak moc 'sehrané'. Odchod z pozice generální ředitel a předsedy představenstva na pozici předsedy rady s tím, že se nejbližší spolupracovník p. Romana stane GŘ," domnívá se Šnobr.
Jsme (s pár výjimkami, kteří vědí, ale "strach" je dobrý bič) tupé nemyslící stádo, které sebou nechá dál manipulovat, tak proč by t
ivanb
No ony ty výlety jsou asi trochu nóbl, ale není to prostě tak, že bohatí lidé spolu kamarádí? A dovětky o stádech-to halt jak se kdo cítí.
herman
Jestli ano, dejte ho na Hrad, jestli ne, dejte mi s ním pokoj.
von.rammstein
asi už si nakradl dost
vonrammstein
Vod tebe to sedí, ty zasraná zlodějská s.vině
Palopetro
Je mi celkem fuk kdo mě bude i nadále okrádat v cenách energií.Spíše mě se.e,že se tak děje za pozorného dohledu hlavního akcionáře ČEZU ,státu.Ostatně Roman nebude určitě stát frontu na pracáku.