Komentáře

Zpět na článek

A co kdyby dav romskou ubytovnu dobyl?

41 komentářů

opatrovnik
9. října 2011 • 10:49
Jistě,jsou Romové se kterými se dá žít v jednom domě a nebo městě,ale většinou je to nad síly prostého občana.Zde na Žižkově je skutečně o život jít pěšky a tak jsem došel k názoru,že jsme jako v USA /afroameričané/a nebo Británii /veškerá sebranka která se přistěhovala z různých koncu nekonečné Británie min.století/.A protože náš problém díky komunismu - a neschopnosti či neochotě našich politiků něco s tím dělat - v posledním čase čase exkaluje,tak se nemůžeme divit těm "bojům"co právě probíhají na severu Čech.Jenže -kolik z těch obyvatel romského původu se snaží dostat k nějaké práci a nebo si polepšit?Asi jich mnoho nebude a při tom,zde v Praze jsou party slušných Romů,kteří skutečně pracují -ale musí mít nad sebou "knutu"také Roma.Ale tento problém je stejný jako s narkomany a bezdomovci -proč něco řešit -ono to stojí čas a stejně nakonec to nebude "oslyšeno".A to je nejhorší -již nikdo z "gadžů! a nebo jak my říkáme bílých nevěří ničemu.,co vypadá jako Rom.Sociální tlaky jsou slabé a tak raději platíme -než hledat nějaké schůdné řešení.A protože Romové jsou rádi spolu -přijíždí další a další a ...... konec je jednoduchý.Kuklux-klan je sice zrušen,ale něčeho se toto obyvatelstvo musí obávat -nejsem pro upalo­vání,­ukři­žová­ní atd -ale jako symbol strachu dobré.
schn
13. září 2011 • 20:04
kdo s cikány nikdy nebydlel v jednom domě nebo alespoň v ulici - ten má pro zvláštnosti jejich etnika naprosté pochopení. Jako všichni naši politici (snad mimo pana Čunka).
Lidé, kteří s nimi musí žít však mají názor úplně jiný. Bojí se o své děti i sami o sebe.A mají všeho už dost. Nelze se jim vůbec divit.
Cikáni jsou sebevědomí a mají proč. Nikdo u nás není tak hýčkán a ochraňován jako oni.
A ujak říká jejich večliký zastánce p. Klaus - stát musí tvrdě zasáhnout.Proti cikánům -říkám já.
Uživatel_237602
14. září 2011 • 14:18
Sem napište váš vzkaz!
dobby
13. září 2011 • 13:10
dobrá pizda, Růženo!
zemekf
13. září 2011 • 12:41
Máte li v Anglii v zaměstnámí jakýkoli rasisticky podbarvený problém, letíte na minutu z práce. Tak jako by ste kradli, nebo chlastali. Rasisté jsou prostě zločinci !
Uživatel_237602
13. září 2011 • 15:02
Proto nám je Angličani poslali zpátky!Jsou rasisté a tedy i zločinci,jak tvrdíte.
panna
13. září 2011 • 08:31
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
pooch.ledog
12. září 2011 • 13:36
Vite co me irituje nejvic? Jak tu vytahujete ze na te ubytovne ziji rodiny s DETMI. Takze chranme deti, fajn. Porad jen tohle srdceryvny vydirani detma. Ale co nase deti, ktere jsou nezridka tyranizovane prave cikany a jejich detmi? Vim o tom bohuzel vic nez dost, protoze muj syn jimi byl v detskem veku napaden nekolikrat, z toho jednou se mu dokonce vnutili do bytu kdyz sel ze skoly a odmykal dvere, ukradli mu nejake veci. Podruhe musel ve 14 letech utikat jak o zivot nebot si ho na nadrazi, kam sel vyprovodit spoluzaka cilene vyhlidli stejne stari cikanci co tam vyhlizeli koho okrast. Nahlasili jsme to a nedelo se nic, byly to prece jen deti. Jeste k tomu romske. Tady je videt jak selhavaji i ty zakladni instituce, boji se jich,Chapu, ze romske deti a jak se chovaji jsou jen vysledek prostredi ve kterem ziji. Ale pak jsou to jejich rodice kdo je privadi do nebezpeci, ne my, tim, ze z nich nevychovavaji slusny lidi. Nikdo z nas nema zajem aby doslo k masakru a navic malych decek, ale nemuzete se divit ze lidem na nich uz nezalezi. Za techto podminek je vidi jako dalsi generaci prizivniku a to ve svete kde patrne nebudou duchody a na strechu nad hlavou se sakra tezko dela. Nemluve o dalsich vecech. Nejsem rasista, kdybych byla tak nemuzu zit trvale v Britanii kde na nekterych mistech uz belocha malem nepotkate. Vadi mi ale kdyz nekdo sve prasactvi a lenost vydava za kulturni odlistnost. Jak ostatne vidime prave tady na pripadech tzv. travellers z nich nemala cast jsou i cikani. V UK jsou s nimi tez potize, hlavne proto, ze jsou vsude vasnivi obhajci lidskych prav, ale bohuzel jen tech minoritnich. Jak se umi cikan snazit vim i odsud. Minimalne 90% tech co sem privandrovali s necim smeli, delaji jen kdyz musi a podvadeji soc. system. A litaji zpet k nam pro dalsi davky. Pritom by to delat nemuseli. Tech par, co tu zije jinak se s touhle sebrankou zasadne nestyka, takze nejaka zmena zevnitr, primo od nich, jak by bylo treba, asi neprijde. Proc by to delali.
pooch.ledog
12. září 2011 • 13:45
Jeste by tam melo byt, ze ty romske deti privadeji do nebezpeci od lynchujiciho davu sami jejich rodice i tim, jak ziji. Na ukor vetsiny. Pak at se nedivi, ze se dav chova jako zvire. Jednoho dne dojde trpelivost kazdemu. Mne se ten dav taky ani za mak nelibi, tohle je konec civilizace ale kdo na tom nese vinu? Taky jsem z generace ktera si cikany pamatuje jeste za sociku. Nekteri s nama i kratce pobyli ve stejne skole, nez byli presunuti nekam jinam. Tenkrat se z toho, ze cikane skoncilo ve zvlastni skole nedelala veda, proste na to nemelo a basta. Dneska je vsude plno odborne pomoci a cikan se stejne nenauci ani poradne cesky, rec zeme ve ktere zije. Kdo mu v tom brani?
Vzdycky zila nejaka cikanska rodina kolem. Nepamatuju si ze by s nimi mel nekdo vyraznejsi problem. Zili si vicemene sami pro sebe a s nekterymi se dalo docela normalne mluvit. Nestalo ze by nekoho napadli jen tak, z pleziru. (Leda snad kdyz se chlapi picli nekde v hospode). Dneska je to bezna zalezitost protoze moc dobre vi, ze se jim nic nestane. Tenkrat nekteri i pracovali a mozna trosku hlucne rodinne zili, ale slo to. Jinak se starali o svoje corky a nas nechavali na pokoji. Dnes je to vsecko uplne jinak.
ruzenka71
12. září 2011 • 15:23
Maierová..pěkný psaní ,takový od srdíčka