Kultura
XPola
0
Od té doby, co sledujeme Netflix se naše angličtina výrazně zlepšila.Ti, co tu pláčí a vyžadují dabing jsou také ti, co bez cestovní kanceláře nevyjedou ani do Postoloprt. Prostě není to "jeden" člověk, ale ti kteří jsou na sobě a svých jazykových znalostech ochotni pracovat.
Budu oponovat. Neumím anglicky a jsem vděčný za dabing. Připomíná mi to snahu jedince, který se něco naučil a od té chvíle je nadčlověk, kterému se ostatní musí přizpůsobit. Odvěká věta, co funguje neměň, je zde plně platná. Dabing máme na vysoké úrovni a tak nevidím jediný důvod, proč ho rušit jen proto, že se jeden člověk rozhodl.
Moc se těším v originálu na korejské, maďarské a italské filmy. A také francouzské komedie.
Rád bych jen upozornil na to, že existuje takový vynález jako titulky

@Ondřej Černý Titulky jsou jistě dobrá věc, zvláště pro neslyšící. Nabízím Vám sehnat si verzi v originálním znění. A nám ostatním ponechte dabing. Máme vysoce kvalitní dabing a mnozí ve světě nám ho závidí. Osobně si neumím představit Mrazíka v původním znění s titulky. A jsme-li u pana Filipovského, jeho Luis de Funés je nedostižný
Takovou debilitu o dabingu může vyplodit jen osoba hodně vypatlaná. Moc bych se těšil na Šepoty a výkřiky, Rašomona, Silnici anebo Pokání (tedy od Abuladzeho), kdyby to dávali v televizi jen v originále. Hodně by mi to dalo a osvěžil bych si ty jazyky. A taky spoustu jiných. Portugalštinu, turečtinu a řadu dalších.
@pinkkk Jistě máte pravdu. Ale devalvujete ji vulgaritami a urážkami, a proto tu Vaši pravdu nepřijímám. Proto s Vámi nesouhlasím. Tímhle slovníkem nikoho nepřesvědčíte.
@Mibus Já nechci někoho přesvědčovat, to je zhola zbytečné. Ano, použil jsem vulgarity a jestli kvůli nim nepřijmete "Moji" pravdu je mi zcela lhostejné. Vy se pasujete na nejmoudřejšího ze všech a víte, že dabing je zhouba lidstva. Takové přesvědčení se nedá vyvracet, diskuze na toto téma nemá cenu. Nejprve byste se měl zamyslet nad tím, jestli se cítíte jako spasitel a všichni ostatní vám nesahají po kotníky.
No jasně a ať těch 2,5 milionu seniorů jdou třeba DO PRČIC a ať si koukaj jenom na český věci, ***amoti.
Děkuji za článek. Dabing za to, že neumíme cizí jazyky, může. Čím více cen za dobrý dabing, tím více ***amotnosti v cizích jazycích. To je realita.
Jestli může dabing za to, že neumím francouzštinu, dánštinu, švédštinu, gruzínštinu, japonštinu... Kam na takové voloviny chodíte? Na to nejde reagovat slušně!