Komentáře

Zpět na článek

Bohumil Pečinka: Šlo předejít ruské okupaci v roce 1968?

4 komentářů

Asatin
21. srpna 2023 • 14:35
Podobne lidi jako komunista Tito.....ty znas nejakeho naseho komunistu po 45 ktery, by ti splnil tvoje bludne sny?!! Uz tehdy vetsina normalnich lidi komunistum neverila, prtoze hned po 45 zde KGB vschno s komunisty pripravila k prevzeti noci,vcetne likvidaci lidi.Verit komunistum muze verit jenom blb.
Richard Šebesta
22. srpna 2023 • 10:06
@Asatin Snad to pochopí tvůj mozeček. Já jsem nepsal že to musí být komunista ale podobně zásadový člověk jako byl Tito třeba Beneš nebo Masaryk nebo oba. A když komunistům tehdy většina normálních lidí nevěřila proč u nás vyhráli volby v roce 1946 a na katolickém Slovensku skončili druzí ? Plácáš nesmysly jeden za druhým. Nauč se pořádně historii. Jinak se ztrapňuješ.
viktor viktor
27. srpna 2023 • 10:56
@Asatin …a proto nám jeden nomenklatůrní ( předseda ZO KSČ na komunist. rozvědce ) komunista a agent Pávek s manželkou politručkou sedí na Hradě ?
Richard Šebesta
21. srpna 2023 • 10:01
Pane Pečinka určitě šlo ale to bych se vrátil v tom případě na konec 2.války. Tam se tehdy dělil svět vytvářely bloky a protibloky a rozhodovalo o budoucnosti. My měli dva hlavní politiky komunistu Gottwalda a demokrata Beneše když to porovnám tak Jugoslávci měli komunistu Tita jako hlavní personu. Pokud jde o nás tak Gottwald byl zbabělý ALKOHOLIK zcela závislý na Stalinovi a ta závislost se ještě více prohlubovala tím že měl s něho obrovský strach o svůj život. Beneš byl zase zcela neschopný a pomatený politik v zajetí svých bludů a nesmyslů a iluzi které spočívaly v tom že smlouvy se dodržují. Navíc ač válku prožil v Londýně po Mnichovu trpěl jistou nedůvěrou k západu. Došlo to tak daleko že více pomalu věřil Stalinovi. Ten mu v prosinci 1943 slíbil v Moskvě při podpisu dohody mezi našimi zeměmi že se nebude vměšovat do našich vnitřních záležitosti. No a trouba Beneš mu věřil. V roce 1947 se ukázalo jak je Stalin " ferový " když donutil naši delegaci odstoupit od Marschalova plánu. To Tito o rok později dal " velkému " Stalinovi " najevo že mu nedovolí se vměšovat do jeho záležitosti a byl připraven se bránit případné sovětské agresi o níž Stalin uvažoval. Stalin se však sám zalekl neb na rozdíl od USA neměl v roce 1948 atomovou zbraň proto musel kapitulovat. Takže chtělo to mít podobné lidi jako byl Tito na čele nic víc a nic míň.