Zprávy

Zpět na článek

Hulvátství a neschopnost: Česká ambasáda v Japonsku kardinálně selhala

36 komentářů

jirina007
2. dubna 2011 • 11:19
Pokud toto má být solidní text, tak já žasnu, koho Reflex vůbec zaměstnává. Proboha, to by i moje desetiletá neteř napsala líp! Novinařina ve duchu dojmologie... tak se tomu říká.
jirina007
2. dubna 2011 • 11:16
Myslím, že ředitel Českého centra to vidí trochu jinak:

http­://res­pekt­.ihned­.cz/le­tem-svetem/c1-51435310-japonsko-jako-nemoc-z-povolani

Teď komu věřit... ignorance českých novinářů je bohužel dost světově známá..
el.mimo
2. dubna 2011 • 12:33
Možná má pravdu slečna Janigová, možná pan ředitel. Já se spíše kloním k 1. variantě, a to na základě vlastních zkušeností z různých zemí. Nutno říci, že v mém případě se ani nejednalo o vyhrocené situace. Pan ředitel je navíc úředník, hájící v první řadě svůj post, takže nějaký přehnaný výron objektivity nečekám už z principu.
Mimochodem, když se oháníte ignorancí, nebylo by od věci začít její eliminací u sebe. Pokud jste totiž došla k závěru, že sl. Janigová je žurnalistkou, článek jste buď vůbec nečetla, nebo máte mezi synaptickými spoji ''sugestivní zatáčku ke strašidlu'', kde zcela jasná informace nabývá vámi potřebný obsah.
lucie.t
1. dubna 2011 • 20:55
pridavam cerstvou zkusenost s ceskou ambasadou v Londyne. Vyrizovali jsme synovi narozenemu v Anglii cesky rodny list. Cekaci doba na schuzku je cca 2 mesice, dalsi 2 se zadost vyrizuje. Zadatele cekaji venku na chodniku (i kdyby trakare padali) cekarna tu proste neni.
Nicmene pan byl velice ochotny, slusny a se vsim poradil. Timto mu dekuji
darda
31. března 2011 • 03:22
v Praze na ministerstvu zahraničních věcí. Doprovodné neduhy mají krycí název MGIMO a všechno co s tou universitou souvisí. Kolik let uplynulo od šamotové revoluce v tom nehraje roli. Kontinuita.
jakodl
30. března 2011 • 08:21
každej kdo vytrhne trafikanta z nicnedělání, by měl být potrestán, jinak česká politická reprezentace kardinálně selhává ve všech oblastech
strassidlo
31. března 2011 • 10:32
Velmi přesná a stručná definice skutečnosti.
Palopetro
29. března 2011 • 23:39
Do japonska odletěly dva vojenské ,notoricky nevyužíté speciály Airbus,které se naše starostlivá vláda rozhodla vyslat pro strádající ,na životě ohrožené, české občany.Do Prahy se vrátilo 108 pasažerů,kteří této neobvykle štědré nabídky české vlády využilo.Do jednoho Airbusu se vejde o něco málo více než 200 pasažerů.To znamená,že jeden Airbus se vracel z Japonska prázdný.Pan Nečas ovšem vítal s prozářeným úsměvem navrátilce s grimasou hodnou zachránce Noea při potopě lidstva.Pokud by tento pán nechal uhradit ambasádu v Japonsku nezaplněná místa v letadlech,pak by zcela jistě v budoucnu nemohl nabubřelý idiotizmus pracovníků ambasád pokračovat v těchto intencích,protože by perzonál odpovědný za naplnění volných míst ve speciálech Airbus do konce života splácel dluh vůči státu a každý z pracovníků ambasád kdekoliv na světě, by si v budoucnu rozmyslel svoji práci chápat jako povyražení vlastních rodin v exotické karajině.***.
michal_355
30. března 2011 • 00:40
Tady jen trochu upřesním ty počty. Armádní speciály jsou v jiných verzích, než civilní - jeden je ve verzi pro cca 100 pasažérů, druhý je salonní verze pro cca 30 pasažérů. Takže kapacita byla jen 130 pasažérů a filharmoniků bylo tuším 106. Takže zbývajících 20-30 sedadel bylo vyhrazeno pro vyvolené (tj. zaměstnance ambasády a jejich rodiny).. Proto se ambasáda nesnažila pomáhat ostatním.
Palopetro
30. března 2011 • 08:07
No a pak je ještě třetí verze,která říká,že speciály se vrátily poloprázdné.Nijak mí nestojí zato,tuhle informaci vygůglovat,ostatně i tento článek vypovídá o mnohém.