Zprávy

Zpět na článek

Libye vyhlásila příměří v reakci na zahájení mezinárodního zásahu

22 komentářů

jan7
20. března 2011 • 17:10
Moudrý člověk si bere poučení z historie. Neděje se nic nového, co po celé miliony let je na této Zemi. Sobectví, chamtivost, násilí, vraždy, války, bída a utrpení. O CO JDE?
O život. Lepší, pokojný, spokojený, pozitivní. Žel v současné době tomu tak není a to nejen zde, ale i ve velké zóně vymístění negativního stavu v multivesmíru. Alespoň ne pro většinu lidí. Prožíváme těžkosti, nespravedlnost, zbídačování, agresivitu, bolesti, vše co poškozuje, ztrpčuje a ničí život. Nejen u nás v České republice, ale je to na celé naší planetě Zemi. Nebešťané ji nazývají planetou Nula, protože má zvláštní postavení v celém multivesmíru, kde z Božího rozhodnutí se zobrazuje co se má a nebo nemá volit. Podrobnější výklad a rady jsou od Boha nyní v jeho nové přirozenosti a jménu Pána Ježíše Krista v jeho Novém zjevení z konce 20.století: http­://www­.vol­ny.cz­/nove_­zjeve­ni/ , tématické stručné výpisy a svědectví jsou v blogu: www.br­ouzde­j.cz­/blo­gy/po­selstvi . Bůh to dopouští ze své moudré lásky a prozřetelné spravedlnosti k poznání a rozeznání, ke zkušenosti, na základě jím dané svobody k rozhodování ke změně a nápravě.
Lidé probuďte se, změňte myšlení a jednání, jinak to dopadne špatně.
Palopetro
18. března 2011 • 20:32
a jak vidím zatím se v Lybii nebombarduje.To je celkem fajn.Zase zbude o něco více muslimů.Muslimové (arabové) jsou něco jako míru­milov­ní,de­mokra­ciií skrz naskrz prolezlí,pravda trochu přismahlí lidičkové,kteří si naši účast jistě zaslouží.Jen nedej bože ,aby se stali našimi sousedy.Mentalita araba je něco,co středoevropan těžko pochopí,takže bych byl ve věci podpory té či oné strany velmi opatrný.Možná by mě ,kdyby tady ještě byl,přítel Dongio umravnil,ale já ,po osobnich zkušenostech říkám.Nepleťme se do nepřehledných kmenových a národnostních půtek v arabských státech.Pokud bude nezbytné nasadit vojenskou sílu,tak pouze z humanitárních důvodů.Ani vyvraždění celých muslimských národů nemůže na jejich víře nic změnit.Pokud bude odstraněn ten zloduch Kaddáfí,nastoupí na jeho místo jiný,který se jmenuje Al Kaidá,nebo tak nějak.Takže ať to dopadne tak či onak,radujme se veselme se,bude to z bláta do louže.
placirkabodlo
18. března 2011 • 21:57
to chce klid, pokud by se tam uhnizdila alkajda, tak se tam soupne atomovka a je to. kostky jsou vrzeny uz od nekonecna.
2592
19. března 2011 • 07:48
Souhlas. Jen bych dodal, že vznik nových "demokratických" režimů v těchto státech s vysokou pravděpodobností pocítíme na svých peněženkách. Na žebrání mají Arabové obrovský talent a jistě okamžitě vycítí, že mohou Evropu pumpnout na "rozvoj". Takže kromě Palestinců se nám pověsí na krk ještě dalších "pár milionů" arabských "demokratů". Zatímco ti hnusní (zčis­tajas­na!)dik­táto­ři si tohle pro pýchu nedovolili.
sendyman
19. března 2011 • 09:42
No, já myslím, že "přítel Dongio" by se zachoval pragmaticky, jak měl ve zvyku - vycházeje z hluboké znalosti islámského prostředí. Nikoho by neumravňoval, jen by se pokusil poopravit několik zažitých mýtů. Nicméně jsem si téměř jistý jeho vyjádřením, že na "demokracii" si musí (pokud by vůbec chtěli) Arabové ještě pár století počkat.
pismenacislice
18. března 2011 • 14:51
Tak by mě zajímalo, co teď bude Západ dělat. Kaddáfí teď ovládá většinu Libyie a nic mu nebrání, aby si to vyřídl s jeho odpůrci. A bohužel věřím, že to vyřizování účtů nebude žádná slabota, ale normální vraždění, zastrašování a věznění. A to nikdo z letadel neuhlídá vzhledem k tomu, že Kaddáfí fikaně vyhlásil příměří a teď může dělat, že je po válce. Na pár vzbouřeneckých městech mu nesejde. Takže teď platí to samé, co před pár dny - buď bucde třeba nechat Libyjce, aby si to vyřešili sami - a nebo bude potřeba Kaddáfího vládu odstavit od moci silou zvenčí.
Palopetro
18. března 2011 • 14:33
Sem to tušil.Jak se na něho udělá bububu,tak změkne.Vraždit dokáže akorát svoje vlastní beduíny
ivanb
18. března 2011 • 15:24
Libye je kmenový stát, přibližně 140 kmenů se svou vlastní strukturou a Kaddáfímu je oddaných asi 40, nicméně jsou to zrovna ti nejbohatší a nejlépe vyzbrojení náčelníci, kteří nemají své účty v Evropě, či Americe, nýbrž v Asii a tam jim je nikdo nezmrazí. A tak zóna- nezóna, válka bude ještě krvavá a pomsta rebelům bude bezesporu dokonána. Neimportujme demokracii za hranice Evropy. Sami s ní máme dost problémů a učit Berbery, že nesmí nepříteli useknout hlavu je hloupost.
vonrammstein
18. března 2011 • 16:56
Zlatá slova.
sendyman
18. března 2011 • 16:59
Ale jistě. Já si arabské kultury vážím (samozřejmě v jejím regionu, o export do Evropy nestojím), ale bylo by bláhové se domnívat, že je v ní možné něco, co by jen vzdáleně připomínalo demokracii.