Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Andrej Babiš dostal k šedesátinám i pozemek na Měsíci. Pane ministře, prosíme, leťte!

Vicepremiér, ministr financí, šéf hnutí ANO 2011, vlastník holdingu Agrofert a majitel mnoha médií, Ing. Andrej Babiš, se 2. září dožil krásných 60. narozenin. Redakce Reflexu se připojuje k nekonečnému a neutuchajícímu zástupu gratulantů. Omlouváme se, že tak pozdě, ale kvůli frenetické aktivitě ANO nezbyl na zdravice čas. Také jsme s napětím čekali, zda už bude fakt líp, jenže líp není...

Zatímco přátelé a souputníci věnovali panu Babišovi hodnotné i nehodnotné dary, my jsme pro něj vybrali jako dárek skvostný citát severokorejského diktátora Kim Čong-una, který ve svém letošním novoročním projevu hovořil v Pchjongjangu i o ANO (v KLDR ale nechápou rozdíl mezi stranou a hnutím). Soudruh Kim tehdy řekl:

„Politika Strany – respektovat a milovat lid – a srdečná věrnost lidu ve Stranu a ochota ji následovat jako svou matku se staly jedním a posílily vztah mezi lidem a Stranou, jež se tím dostal na vyšší úroveň... Strana a revoluční masy byly ještě více sjednoceny a naše jednota upevněna na maximum. Touto bitvou naše Strana potvrdila, že jako Strana sloužící lidu, plně oddána čestné misi, ke které se mnohokrát zavázala, obětuje vše pro dobro lidu a bude dále uplatňovat svou bojovou roli.“ Prostě to prosadíme a zařídíme.

„Ať silný vítr skoku vpřed na všech frontách budování a obrany země je naplněn vírou ve vítězství!“ Dodal ještě Kim v narážce na budoucí opakované výhry hnutí ANO.

Podle dostupných informací z médií dostal pan Babiš k narozeninám i „50 miliónů let starý žraločí zub“. Tak pozor, pane ministře, ať vás něco nekousne. Dále je mezi dárky „panda s brýlemi“. V tomto případě netušíme, o co jde, ale je to určitě roztomilé. Také mezi dary přistál „štrúdl ve tvaru šedesátky“. Mňam! Také „dort ve tvaru vodňanského kuřete“. No, no...

Nejzajímavějším dárkem, který dostal v sobotu Andrej Babiš při oslavách na pražském Chodově, byl ale „pozemek na Měsíci (i s cestovním pasem)“. Je známo, že cesty na jiné planety se organizují většinou s jednosměrnou letenkou. Pokud to platí i v tomto případě, je to báječná zpráva pro občany České republiky. Pane ministře, leťte!