Martina Sáblíková

Martina Sáblíková Zdroj: ČTK

Skvělá Sáblíková je stříbrná!
Skvělá Sáblíková je stříbrná!
Skvělá Sáblíková je stříbrná!
Skvělá Sáblíková je stříbrná!
Skvělá Sáblíková je stříbrná!
5
Fotogalerie

Skvělá Sáblíková je stříbrná! Bravo! Česko má druhou medaili za dva dny

Rychlobruslařka Martina Sáblíková, česká sportovní hvězda, získala v neděli odpoledne v Soči stříbrnou olympijskou medaili v závodě na 3000 metrů. Zlato z Vancouveru sice neobhájila, ale předvedla naprosto fantastický výkon.

Šestadvacetiletá Sáblíková tak má už čtvrtý olympijský kov a zařadila se tak mezi naše nejúspěšnější sportovce všech dob. Před závodem přiznala, že bylo trochu nervózní, ale teď už se může v klidu soustředit na další závody, protože má splněno.

Martina Sábliková předvedla velmi soustředěný a skvělý výkon, když dokázala udržet vysoké tempo po celou dobu závodu. V posledních dnech sice nosila kvůli zablokovanému krku fixační límec a nemohla otočit hlavou, ale všechny uklidňovala: „Při bruslení to nevadí.“ A nevadilo, při samotném závodě vypadala naprosto v pořádku.

Před naší reprezentantku se dostala pouze Nizozemka Irene Wüstová, která předvedla famózní výkon a zcela po zásluze vyhrála. Ostatně rychlobruslení je v Holandsku národní sport a jeho závodníci to zatím potvrzují.

Jak ale bylo vidět z prvních reakcí Martiny Sáblikové a jejího trenéra Petra Nováka, oba byli ze stříbrné medaile nadšení.

"Jsem strašně spokojená. Měla jsem strach, že medaile nebude. Teď mám stříbro, které mi chybělo do sbírky, takže absolutní spokojenost," řekla Sáblíková, jež před čtyřmi lety vyhrála vedle trojky i pětku a třetí skončila na patnáctistovce.