Letoun je dlouhý 70,7 metrů. Jeho křídla mají rozpětí 54, 4 metrů. Jeho výška je 19 metrů. Součástí prezidentova apartmá je sprcha, toaleta, dvě umyvadla a malá posilovna.

Letoun je dlouhý 70,7 metrů. Jeho křídla mají rozpětí 54, 4 metrů. Jeho výška je 19 metrů. Součástí prezidentova apartmá je sprcha, toaleta, dvě umyvadla a malá posilovna. Zdroj: White House

Letoun je dlouhý 70,7 metrů. Jeho křídla mají rozpětí 54, 4 metrů. Jeho výška je 19 metrů. Součástí prezidentova apartmá je sprcha, toaleta, dvě umyvadla a malá posilovna.
Zde vidíme kokpit a místo na nosu letadla, které slouží pro dočerpávání paliva za letu.
Na letadle jsou dva exitové východy. V kabině kromě pilota a 2. pilota sedí i odborník přes letadla a navigátor.
Konstrukce trupu letadla je oproti běžným modelům zpevněná. Letadlo tak dokáže ustát jaderný výbuch, který se stane na zemi pod ním.
Na střeše Air Force One jsou systémy, které přeruší fungování nepřátelských radarů. Jsou umístěny i na křídlech letadla.
15
Fotogalerie

15 tajemství amerického prezidentského letadla Air Force One, které je luxusní létající pevností

Letadlo Air Force One patří podobně jako Bílý dům k výrazným znakům úřadu prezidenta USA. Strojem je Boeing 747-200B, jenže aby se z běžného letadla stala létající luxusní pevnost, je třeba mnoha úprav.Popsal je web businessinsider.com.

Air Force One je vysoký jako šestipatrová budova. Uvnitř letounu je užitná plocha s rozlohou 371 metrů čtverečních. Součastí tohoto prostoru je konferenční místnost, jídelna, ložnice a pracovna prezidenta, kanceláře pro členy jeho týmu, místnost s operačním stolem (lékař je přítomen každého letu), místnost pro novináře i kuchyně.Jedna hodina letu Air Force One vyjde americké daňové poplatníky na neuvěřitelných 206 337 dolarů. Stroj má mnoho „vychytávek“, uvidíte je na fotkách.